Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ Latvijā izzudīs sniega sega

© Lauris Vīksne/ f64 photo agency

Sākot ar otrdienu, laikapstākļus Latvijā noteiks cikloni, tāpēc palaikam pastiprināsies vējš, līs un kļūs nedaudz siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Anticiklons, kas nosaka laikapstākļus pirmdien, jau nākamajā naktī savu ietekmi pamazām zaudēs, un turpmākajā nedēļā siltākas gaisa masas mīsies ar vēsākām, vējš kļūs brāzmains un dažās dienās nokrišņi gaidāmi gandrīz visā Latvijā.

Otrdienas pēcpusdienā un naktī uz trešdienu plašs ciklons ar centru virs Ziemeļjūras no rietumiem ienesīs siltāku gaisu Latvijā, līdz ar to jau nedēļas vidū vietām centrālajos un dienvidu novados termometra stabiņš dienas laikā sasniegs +8..+10 grādu atzīmi. Ciklona ietekmē trešdien valsts lielākajā daļā gaidāms neliels līdz mērens lietus, turklāt pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, daudzviet brāzmās sasniedzot 15-18 metru sekundē.

Arī turpmākajās dienās saglabāsies nepastāvīgi laikapstākļi. Ceturtdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem, bet piektdien gar Skandināvijas ziemeļu daļu virzīsies nākamais ciklons, kura ietekmē Latvijā no jauna gaidāms lietus un brāzmains vējš. Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē dienas laikā būs +4..+10 grādi, bet naktīs gaiss atdzisīs līdz -2..+3 grādiem, nedēļas nogalē vietām līdz -5 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka šonedēļ visā valstī izzudīs sniega sega.