Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Endziņš: Valstij dalība "Expo" izstādē neizmaksās neko

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš apgalvoja, ka Latvijai dalība izstādē ''Astana Expo 2017'', kas notiks Kazahstānā, neizmaksās neko.

Izstādes galvenā tēma ir nākotnes enerģija, līdz ar to arī Latvijas paviljons šajā izstādē būs saistīts ar enerģiju. Latvijas sauklis izstādē būs "Enerģija ir mūsu dabā. Tikšanās vieta - Latvija" J. Endziņš stāsta: "Mēs stāstīsim ar vairākām lietām, kas saistītas ar enerģiju un vienlaikus vilksim cilvēkus uz Latviju."

J. Endziņš vēsta: "Projekts tika pārtaisīts trīs reizes, lai tas atbilstu visām prasībām. Latvijai būs divas telpas, pirmā telpa 365 km liela. Viss paviljons būs kā viens liels ekrāns. Telpas centrā būs 3 milzīgi Latvijas dārgakmeņi - dzintari, kuros varās ieiet arī iekšā. Būs arī bērniem atpūtas stūrītis un vieta, kur uzlādēt mobilos telefonus. Otrā stāva telpas būs aprīkotas ar darba telpām un konferenču zāli. Mēs pamatā orientēsimies uz uzņēmēju dalību, kam ir svarīgi arī saorganizēt dažādas tikšanās."

Tiek plānots, ka paviljonu apmeklēs 2 - 5 miljoni cilvēku, galvenokārt Kazahstānas iedzīvotāji.

Kopējais finansējums dalībai izstādē tiek vākts no dalībniekiem, kas piedalīsies izstādē, kā arī vēl tiek piesaistīti papildus līdzekļi.