Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Roņu meitenei Rīgas Zooloģiskajā dārzā dod vārdu Ventiņa

© Publicitātes foto

Šodien Zooloģiskajā dārzā, klātesot Ventspils pilsētas pārstāvjiem, Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvjiem, žurnālistiem un, protams, pašiem roņiem, pie skanīga vārda tika nu jau vairs ne tik mazā roņu meitene, kas dzimusi 28.janvārī. Ronēnu tagad varam saukt - Ventiņa.

Ventspils domes deputāte Ilze Buņķe stāsta par vārda došanas konkursu: "Ventspils pilsētas pašvaldība jau ilggadēji sadarbojas ar Rīgas Zooloģisko dārzu un jau kopš 2007.gada sniedz finansiālu atbalstu, lai palīdzētu Rīgas Zooloģiskā dārza darbiniekiem, ronēnu aprūpētājiem, nodrošināt roņu labsajūtu un no jūrmalas atvesto savvaļas ronēnu izdzīvošanu un rehabilitācijas nodrošināšanu.

Konkursā par roņu meitenes vārda došanu piedalījās skolēni no piecām skolām, un bērnudārzu audzēkņi no sešiem bērnudārziem. Kopumā tika iesniegti vairāk nekā 400 darbu ar priekšlikumiem ronītes vārdam.

Visus iesniegtos vārdus izvērtēja žūrijas komisija un par ronītei piemērotāko vārdu izvēlējās Ventiņa.

Ar šādu vārda priekšlikumu tika iesniegti vairāki radošie darbi, tādēļ žūrijas komisija lēma, ka visi šie kolektīvi ir pelnījuši iegūt balvu - braucienu uz Rīgas Zoodārzu, uz ronenītes kristībām."

Balvā uzvarētāji - Ventspils Centra sākumskolas 4b. un 3a. klases un pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne" "Rūķīšu" un "Bitīšu" grupiņas kolektīvs - ieguva arī ekskursiju pa Rīgas zooloģisko dārzu. Savukārt roņu saime no krustvecākiem saņēma dāvanā veselu kasti ar zivīm. Dāvanu Puika un Krista uzreiz arī nogaršoja un atzina par labu esam. Turpretī Ventiņa no piedāvātā kāruma atteicās, jo viņai patlaban ir gavēnis un zivis tā sākšot izgaršot tikai pēc pāris nedēļām.

Rīgas Zooloģiskā dārza valdes loceklis Edgars Vītols atzina, ka: "Roņi zoodārzā ir īpaši dzīvnieki. Gan tāpēc, ka ronis Puika pieprot vairāk nekā 30 dažādu triku, ko labprāt izpilda vasarās dzīvnieku barošanas šova laikā, gan arī tāpēc, ka pēc deviņu gadu pārtraukuma mums ir atkal mazulis - Ventiņa. Gan arī tāpēc, ka roņu labsajūtas nodrošināšanā Zoodārzā un no piekrastes atvesto roņu rehabilitācijā mums ar Ventspils pilsētu izveidojusies ilga un cieša sadarbība jau desmit gadu garumā. Paldies Ventspilij par paveikto un ceram uz veiksmīgu sadarbību turpmāk!"