Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņu dzemdību speciālistu mēnešalga pieaugs vidēji par 100 eiro

© F64

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem, kuri iesaistīti dzemdību palīdzības nodrošināšanā, atalgojuma fiksētās daļas stundas likme pieaugs par 10%, informēja slimnīcā.

Kā norādīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, ņemot vērā valsts noteikto tarifa pieaugumu dzemdību palīdzībā, sākot ar 1.janvāri, slimnīca ir veikusi aprēķinu, paredzot visu finansējumu novirzīt tikai atalgojumam. Kopējā atalgojumam novirzāmā tarifa palielinājuma summa, bez darba devēja nodokļiem, šogad plānota 77 353 eiro apmērā.

Darba algas palielinājuma pieaugums ir aprēķināts, ņemot vērā valsts noteikto jauno tarifu par dzemdībām, attiecīgo pacientu skaitu iepriekšējā gadā un iesaistīto speciālistu loku, kas sniedz dzemdību palīdzību.

Dzemdību procesā iesaistītajām ārstniecības personām - dzemdību speciālistiem-ginekologiem, vecmātēm, bērnu aprūpes māsām, nodaļu virsārstiem un virsmāsām - stundas likmes pieaugums ir noteikts 10% apmērā, savukārt jaundzimušo intensīvās terapijas ārstiem, kuri iesaistīti daļēji, stundas likme palielināta par 5%. Tā kā jaundzimušo intensīvās terapijas tarifs nav palielināts, atalgojuma palielinājums šiem speciālistiem ir mazāks, skaidroja Sīle.

Dzemdību nodaļa un Jaundzimušo intensīvās terapijas un aprūpes nodaļas iekļaujas Perinatālās aprūpes centrā, kurā speciālisti ikdienā strādā blakus viens otram un raugās uz mātes un jaundzimušā veselību kā uz vienotu procesu. Vidējā atalgojuma pieauguma summa mēnesī dzemdību speciālistiem-ginekologiem un vecmātēm, strādājot normālu darba laiku, veido aptuveni 80 līdz 112 eiro, un jaundzimušo aprūpē un intensīvajā terapijā iesaistītajiem speciālistiem - 79 līdz 144 eiro pirms nodokļu nomaksas mēnesī.