Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

NODOKĻU REFORMAS: Finanšu ministrija (FM) nodokļu reformai piedāvā samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) līdz 20%, atcelt solidaritātes nodokli un saglabāt mikrouzņēmumu nodokli (MUN). Šodien finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē informēs par FM iecerētajām izmaiņām nodokļu politikā. Izstrādājot jauno nodokļu politiku FM saņēma un analizēja Latvijas Bankas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, OECD, Pasaules Bankas, domnīcas "Certus" u.c. organizāciju priekšlikumus.

KONKURSS UZ KNAB VADĪTĀJA AMATU: Šodien Ministru kabinets atbalstīja divus noteikumu projektus, kas nepieciešami Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata konkursa izsludināšanai. Līdz valdības sēdei nebija saskaņots jautājums par to, vai būtu atklājami to pretendentu vārdi uz KNAB vadītāja amatu, kas būs pārvarējuši pirmo kārtu.

SARUNAS AR AIZDEVĒJIEM: Grieķija otrdien atsāka sarunas ar Eiropas Savienību (ES) un Starptautisko Valūtas fondu (SVF), lai panāktu vienošanos par aizdevumu programmas finanšu līdzekļu saņemšanu. Sarunas starp Grieķijas amatpersonām un starptautisko kreditoru pārstāvjiem Atēnās sākušās otrdienas rītā, norāda Grieķijas Finanšu ministrija.

RPIVA PIKETS: Aptuveni 250 cilvēku iepretim Ministru kabinetam šodien prasa apturēt Rīga Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijas procesu. Kā novēroja aģentūra LETA, iepretim valdības ēkai pulcējušies RPIVA studenti, mācībspēki un vadība, kā arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvji. Klātesošie līdzi atnesuši gan karogus ar RPIVA un LIZDA simboliku, kā arī plakātus, kuros pausta prasība saglabāt akadēmiju. Vairāki plakāti adresēti izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V), aicinot "Kažu doties mājās", kā arī ministram respektēt studējošo izvēli.

AIZTUR SUTENERUS: Valsts policija aizturējusi personu grupu, kura ilgstošā laika periodā nodarbojusies ar sutenerismu, prostitūcijā iesaistot vismaz piecas sievietes. Jaunākā prostitūcijā nodarbinātā sieviete vēl nav sasniegusi 18 gadu vecumu. Pēdējo piecu gadu laikā par sutenerismu Valsts policija aizturējusi 183 personas.