Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

AM sekmēs Latvijas aizsardzības nozares uzņēmumu eksportu

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas padomes priekšsēdētāja Agra Dundura parakstītais šī gada Aizsardzības ministrijas (AM) un federācijas pasākumu plāns paredz sekmēt Latvijas uzņēmumu eksporta iespējas, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļa.

"Saspīlētā drošības situācija mūsu reģionā ir veicinājusi izpratni par nepieciešamību pašiem uzņemties lielāku atbildību par savu drošību, pakāpeniski šim mērķim atvēlot nepieciešamos līdzekļus. Tāpat esošajos apstākļos kļūst arvien aktuālāks Nacionālo bruņoto spēku nepieciešamo piegāžu drošības jautājums, kura risināšana nevienā NATO dalībvalstī nav iedomājama bez aktīvas vietējās industrijas iesaistes," dokumenta parakstīšanas pasākumā uzsvēra Bergmanis.

Šī gada pasākumu plāns paredz stiprināt aizsardzības nozares sadarbību ar Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju, sekmējot eksporta iespējas un informācijas apmaiņu par aizsardzības nozares vajadzībām nodrošinājuma jomā, stiprinot uzņēmējdarbības un tautsaimniecības izaugsmi un veicinot mazo un vidējo uzņēmumu eksportspēju un konkurētspēju.

Viens no kopīgiem ministrijas un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas sadarbības projektiem ir "Industrijas dienas", kas tiek rīkotas kopš 2014.gada ar mērķi iepazīstināt uzņēmējus un zinātniekus ar Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām apgādes jomā. "Industrijas dienas 2017" notiks 2. un 3. martā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija izveidota 2013. gadā, un tā apvieno vairākus Latvijas telekomunikāciju, informācijas tehnoloģiju, drošības, aizsardzības, transporta un citu nozaru uzņēmumus, kā arī valsts vadošās augstskolas un to ietvaros izveidotos pētniecības institūtus, izglītības un pētniecības iestādes.