Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lidostas "Rīga" vadītāja amatam pieteikušies 17 pretendenti

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Konkursā uz starptautiskās lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 17 pretendenti.

Kandidātu vārdi atklāti gan netiek. Pretendentu vērtēšana atbilstoši konkursa nolikumam notiks divās kārtās.

Pirmajā dokumentu izvērtējums (darba pieredze, izglītība un sabiedrības attīstības redzējums), otrajā - strukturētas intervijas, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmi, svešvalodu zināšanas u.c.

Konkursa nominācijas komisijas priekšsēdētājs ir lidostas ''Rīga'' padomes priekšsēdētājs Juris Kanels, savukārt viņa vietnieks ir Satiksmes ministrijas Aviācijas pakalpojumu departamenta direktors Arnis Muižnieks. Tāpat komisijas sastāvā ir AS ''Latvija Gaisa satiksme'' valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš, lidostas padomes locekļi Tālis Linkaits un Raitis Nešpors, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas politikas plānošanas dokumentu eksperte Ilona Kiukucāne.

Lidostas ''Rīga'' jauno valdes priekšsēdētāja iecerēts izraudzīties līdz marta beigām.

Kā ziņots, lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs janvāra vidū nolēma atkāpties no amata. Jurjevs aģentūrai LETA tolaik norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai tas saistīts ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka ''varbūt ir citi izaicinājumi''. Savukārt, atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot ''kaut ko citu''.

Dienu pirms Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) padomnieks Artis Stucka, kurš aģentūrai LETA pauda, ka viņa vizīte lidostā bija saistīta ar lidostas ''Rīga'' padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, viņš atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādīja, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu. Atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Jurjevs lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts pērn oktobra beigās.