Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© SCANPIX

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

BĒRNU SLIMNĪCAS VADĪTĀJS: Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju iecelts medikamentu vairumtirgotājas SIA "GlaxoSmithKline Latvia" ("GSK Latvia") valdes loceklis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes loceklis Valts Ābols, pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Agnese Zarāne. Ābols jaunajā amatā stāsies 24.martā.

NOTA LATVIJAI: Ārlietu ministrija saņēmusi Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) notu par nepieņemamu situāciju, kādā lidostā Rīga nesen nonāca jaunieceltā vēstniece Hanana Halfana Obaida Ali al Madhani. Drošības dienesta darbinieki nav respektējuši nedz musulmaņu pasaules tradīcijas, nedz arī viņas diplomātisko imunitāti.

SĪRIJAS ATJAUNOŠANA: Krievija prasa pasaules lielvarām piešķirt desmitiem miljardus dolāru Sīrijas atjaunošanai, vēsta laikraksts "Financial Times" (FT). Taču Eiropas un Persijas līča valstis, kuras saniknojusi Krievijas militārā iejaukšanās, kas palīdzējusi noturēties prezidenta Bašara al Asada režīmam un nodarījusi ievērojamus postījumus valstī, ir gatavas palīdzēt tikai tādā gadījumā, ja Maskava panāks miera līgumu, kas noteiks nosacījumus politiskās pārejas procesam, pavēstījuši Rietumu diplomāti.

CĪŅA PAR MEDAĻĀM: Teicamu pirmo dienu pasaules čempionātā Kēnigszē aizvadīja latviešu cerība Martins Dukurs, kurš pēdējos piecos pasaules čempionātos izcīnījas četras zelta un vienu sudraba medaļu. Martins Dukurs savu tuvāko sekotāju Ņikitu Tregubovu no Krievijas pēc diviem braucieniem apsteidz par 0,76 sekundēm, bet Tomass Dukurs ieņem astoto pozīciju.

BĒRNA PAVEŠANA NETIKLĪBĀ: Vakar Valsts policija saņēma informāciju no kādas Imantas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka viņas vīrs, iespējams, seksuāli uzmācies abu astoņus gadus vecajai meitai. Iegūstot informāciju par iespējamo noziegumu, policisti aizturēja aizdomās turēto 1978. gadā dzimušo vīrieti. Šobrīd tiek pārbaudīti notikušā apstākļi un ir uzsākts kriminālprocess par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā.