Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Slokenberga atkāpusies, jo neredz VM vēlmi risināt nozarē samilzušās problēmas

© F64

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anita Slokenberga no amata atkāpusies, jo neredz, ka Veselības ministrija (VM) kā nozares politikas plānotāja vēlētos risināt nozarei svarīgas problēmas.

Kā sacīja Slokenberga, "es neredzu iespēju turpināt vadīt slimnīcu pašreizējās veselības ministrijas nostājas sakarā". Viņa norādīja, ka vairākkārt ir vērsusi uzmanību uz to, ka universitāšu slimnīcu situācija ir kritiska un to pastāvēšana ir apdraudēta.

Nozarē ir ļoti samilzušas problēmas - gan darba samaksa, gan pakalpojumu pieejamība, gan ārstniecības personāla noslodze un vecums, skaidroja Slokenberga un piebilda, ka VM patlaban šos jautājumus nevēlas risināt. "VM nepilda savus kā veselības politikas plānotāja uzdevumus visas sabiedrības interesēs," uzskata nu jau bijusī Austrumu slimnīcas vadītāja.

Slokenberga uzsvēra, ka problēmas nav tikai dzemdniecībā, bet problēmas ir visā nozarē. "Tā ir bumba ar laika degli, bet redzējuma nav," izteicās bijusī slimnīcas vadītāja.

Taujāta, ko viņa darīs tālāk, Slokenberga sacīja, ka par to "domās rīt".

Ar otru no amata aizgājušo valdes locekli - Viesturu Boku - aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, abu valdes locekļu amata pienākumu pildīšanas laiks beidzas šodien.

Slokenberga amatā stājās 2015.gada februārī pēc tam, kad iepriekšējais priekšsēdētājs Boka nolēma amatu pamest. Pēc tam gan Boka tika apstiprināts valdes locekļa amatā. Ņemot vērā, ka VM toreiz abus valdes locekļus amatos apstiprināja bez konkursa, tika izsludināts konkurss, kurā gan Slokenberga, gan Boka uzvarēja, šoreiz jau oficiāli ieņemot amatus.

Jautājums par abu Austrumu slimnīcas valdes locekļu atstādināšanu bija aktuāls arī pagājušā gada vasarā. Pēc izveidojušās situācijas ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča saņemtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem Slokenberga un Boka amatu saglabāja, lai gan bija paziņots, ka slimnīcas valde ir zaudējusi uzticību.

Kā ziņots, šodien no amata atkāpušies Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Slokenberga un valdes loceklis Boka, aģentūru LETA informēja VM.

Slimnīcas valdē darbu turpina valdes locekļi Artūrs Bērziņš un Kaspars Plūme.