Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kultūras un izklaides pasākumi. Senioriem – lētāk vai bez maksas

© F64

Kultūras un izklaides iestādes senioriem piedāvā vai nu bezmaksas apmeklējumu, vai lētākas ieejas biļetes. Daļai teātru, muzeju un kinoteātru ir konstants ieejas maksas piedāvājums senioriem, bet citos atlaides ir jāmeklē mājaslapā vai kādā citā informācijas avotā uz konkrētiem pasākumiem.

Piemēram, Valmieras muzeja, Jūrmalas pilsētas muzeja apmeklējums pensionāriem ir bez maksas, Bauskas muzeju seniori bez maksas var apmeklēt trešdienās, bet Turaidas muzejrezervātā ieejas maksa atšķiras ziemas un vasaras sezonā, un pensionāriem tā ir attiecīgi 2,15 un 4,30 eiro.

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs regulāri reizi mēnesī rīko Senioru dienu. Šomēnes tā notiks svētdien, 26. februārī, un būs veltīta šī muzeja 244. gadskārtai. Senioru dienas dalībnieki varēs apmeklēt ekskursiju izstādē Doma muzejs Rīgā - templis zinātnei un mākslai. Senioru dienas programmas apmeklētājiem, kuri sasnieguši pensijas gadus, ieeja muzejā maksā tikai 71 centu, bet ekskursija ir bez maksas.

Pensijas vecuma skatītājiem teātri piedāvā atšķirīgas atlaižu iespējas biļešu cenai. Liepājas teātrī atlaide ir 25 procenti, Daugavpils teātrī - 20 procenti, Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī - katrā 30 procenti. Dailes teātris senioriem piedāvā apmeklēt konkrētas izrādes ar 50 procentu atlaidi, un vakar teātra mājaslapā bija informācija, ka ar 50 procentu atlaidi var iegādāties biļetes uz astoņām izrādēm. Vismaz reizi mēnesī pensionāri var iegādāties par 30 procentiem lētāku biļeti uz Valmieras drāmas teātra izrādi. Teātrī Neatkarīgo informēja, ka atlaides būs arī viesizrāžu laikā Rīgā - martā valmierieši brauks uz Latvijas galvaspilsētu un senioriem biļešu cenas būs pat par pieciem eiro lētākas.

Latvijas Nacionālais teātris regulāri piedāvā atsevišķi izziņotas izrādes senioriem par lētāku maksu. Savukārt Leļļu teātrī ikvienam pieaugušam apmeklētājam iespējams iegūt teātra lojalitātes karti un, krājot zīmodziņus par katru teātra apmeklējuma reizi, septītais teātra apmeklējums būs bez maksas divām personām, kā arī papildu biļetes par zemāku cenu.

Kinoteātri Rīgā organizē īpašus senioru seansus vai ir noteikuši nemainīgi lētākas biļetes. Kinoteātrī Splendid Palace tuvākais senioru seanss būs 28. februārī, kad biļete maksās 3 eiro 3,50 vietā. Kinoteātri Forum Cinemas un K. Suns pensijas vecuma skatītājiem piedāvā pastāvīgi lētākas biļetes uz filmu seansiem.