Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Prezidents: Izglītības sistēmai jāsagatavo cilvēki ar potenciālu inovāciju radīšanai

© F64

Latvijas izglītības sistēmai jāsagatavo cilvēki ar potenciālu inovāciju radīšanai, šodien, godinot "Ekselences balvai" izvirzītos bioloģijas, fizikas, ķīmijas, matemātikas un ekonomikas pedagogus, norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents ir pārliecināts, ka Latvijai ejams ceļš viedo tehnoloģiju virzienā, līdz ar to tehnoloģijās balstītām inovācijām jākļūst par pašsaprotamu darba sastāvdaļu gan valsts pārvaldē, gan biznesā.

"Latvijas izglītības sistēmai ir jāspēj sagatavot cilvēkus ar potenciālu šādu inovāciju un jaunu darba vietu radīšanā. Ekselences balvai nominētie pedagogi ir spilgts apliecinājums, ka ar radošu un mūsdienīgu pieeju ir iespējams uzlabot skolēnu sekmes dabaszinībās. Izšķirīga ir daudzveidīgu mācību metožu un jaunāko informācijas tehnoloģiju sniegto priekšrocību izmantošana mācību darbā", uzskata Valsts prezidents.

Ekselences balva tiek pasniegta izciliem bioloģijas, fizikas, ķīmijas, matemātikas un ekonomikas pedagogiem. Kandidātus šai balvai izvirza skolotāju esošie un bijušie skolēni, kolēģi, skolas vadība, kā arī citi interesenti.

Šogad balvai pieteikti 25 pedagogi.

Konkursu organizē LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs sadarbībā ar LU fondu un Valsts izglītības satura centru.