Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

No visiem uz Latviju pārvietotajiem bēgļiem, šeit palikuši tikai 5

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" "Patvērums ''Droša māja" vadītāja Sandra Zalcmane vēstīja, ka vēl ir veicami vairāki pasākumi, lai uzlabotu bēgļu labklājību Latvijā, jo no visiem līdz šim uz Latviju pārvietotajiem bēgļiem, Latvijā ir palikuši tikai 5.

"Patvērums ''Droša māja" vadītāja vēsta, ka pagaidām Latvijā ir palikuši tikai pieci cilvēki no visiem tiem, kas līdz šim tika pārvietoti uz Latviju. turklāt pastāv iespēja, ka viens no viņiem arī drīzumā dosies prom un šeit paliks tikai 4 cilvēki.

S. Zalcmane vēsta, ka situācija saistībā ar bēgļu integrāciju Latvijā nav uzlabojusies. Viņa apgalvo, ka 3 mēneši ir pārāk īss laiks, lai uz Latviju patvēruma meklētāju programmā pārvietotie cilvēki varētu iemācīties valodu un integrēties viņiem nezināmā kultūrā. "Arī finansiālais atbalsts ir pārāk zems. Mums ir jāsaprot, ka šiem cilvēkiem nav nekā," pauž S. Zalcmane.

Tiek minēts, ka bēgļi Latviju neuzskata par tranzītvalsti, jo viņu zināšanas par mūsu valsti pirms pārvietošanas ir ļoti zemas. ''Līdz ar to viņa gaidas ir daudz augstākas nekā mēs varam dot,'' pauž S. Zalcmane. Viņasprāt, cilvēkiem ir jādod ilgāks laiks, lai spētu iedzīvoties Latvijā, kā arī jāpalielina finansiālais pabalsts.

S. Zalcmane arī min, ka tie bēgļi, kuri Latvijā nonāk paši, nevis pārvietošanas programmas ietvaros, Latvijā paliek labprātāk.