Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

RSU atklās Studentu klīniku un Bērnu nodaļu

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Šodien plkst.13 Rīgā, Dzirciema ielā 20, tiks atklāta Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Zobārstniecības fakultātes un RSU Stomatoloģijas institūta kopīgi veidotā Studentu klīnika un Bērnu nodaļa.

Kā aģentūru LETA informēja RSU pārstāvis Edijs Šauers, atklāšanas pasākumā piedalīsies veselības ministre Anda Čakša, RSU rektors Jānis Gardovskis un RSU Stomatoloģijas institūta valdes priekšsēdētāja Ilga Urtāne.

RSU Zobārstniecības fakultātes jaunajā Studentu klīnikā uzstādītas 12 studentu zobārstu iekārtas, tostarp studentu zobārstu iekārtas bērniem, kā arī izbūvēta semināra telpa. Savukārt RSU Stomatoloģijas institūta jaunajā Bērnu nodaļā būs izveidotas astoņas darba vietas (četras zobārstu darba vietas bērniem, divas zobu higiēnistu darba vietas un divas narkozes darba vietas), kā arī rentgena kabinets un darbinieku telpa.

Studentu klīnikas un Bērnu nodaļas telpu kopējā platība pārsniedz 600 kvadrātmetrus, un to attīstībā ir ieguldīti RSU un SIA "RSU Stomatoloģijas institūts" līdzekļi vairāk nekā 550 000 eiro apmērā.