Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nepatīkamie laika apstākļi ciklonu ietekmē turpināsies visu nedēļu

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Šīs nedēļas pirmais ciklons Latvijai atnesa ilgstošus nokrišņus pirmdien un otrdien, patlaban tuvojas otrais ciklons, naktī uz piektdienu valsts dienvidus sasniegs trešais, svētdien - ceturtais, prognozē "Global Forecast System".

Ciklons, kas trešdien atnesīs sniegputeni, izraisīs nokrišņus arī ceturtdien - palaikam līs un snigs, vairāk naktī un no rīta. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1..+4 grādiem, pūtīs brāzmains rietumu vējš.

Ceturtdien un piektdien aktīvs ciklons no Lielbritānijas strauji pārvietosies uz Lietuvu un Krieviju. Atbilstoši pašreizējai prognozei ar to saistīta nokrišņu zona piektdienas naktī un priekšpusdienā skars arī Latvijas dienvidu daļu - gaidāms sniegs, visstiprāk snigs Daugavpils un Krāslavas apkaimē.

Gaisa temperatūra naktī uz piektdienu noslīdēs līdz 0..-5 grādiem un dienā, pūšot brāzmainam ziemeļrietumu vējam, nepārsniegs +1 grādu. Naktī uz sestdienu un svētdienu gaidāma nedaudz zemāka gaisa temperatūra.

Sagaidāms, ka svētdien, sākot no rietumiem, Latvijā snigs, sniegu nomainīs lietus. Visticamāk, nākamnedēļ sniegs pilnībā nokusīs, jo saskaņā ar pašreizējo prognozi februāra pēdējā un marta pirmajā dienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +8 grādiem.