Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

PALĪDZI: 13 gadus vecā Ketija sirgst ar retu slimību

© Labdarības lapa/Facebook

Organizācija "Labdarības Lapa" publicējusi lūgumu palīdzēt 13 gadus vecajai Ketijai, kura retu slimību - smadzenīšu atrofiju, ataksiju, kas ietekmē meitenes kustību koordināciju.

13 gadus vecajai jelgavniecei Ketijai, kura šobrīd mācās Jelgavas 1. internātpamatskolā, nepieciešama palīdzība.

Viņai atklāta reta slimība - smadzenīšu atrofija, ataksija. Nepieciešams savākt ārstēšanai nepieciešamos līdzekļus - 5170 eiro. Ketijai šobrīd ir ļoti grūti staigāt un nepieciešama patstāvīga rehabilitācija.

Kursu, ko apmaksā valsts, var saņemt reizi divos gados. Lai slimība neprogresētu, tas nav pietiekami. Ja visu šo gadu laikā vecāki nevestu meiteni uz fizioterapijas nodarbībām, atdodot visu naudu, spēkus un laiku, tad visticamāk Ketija tagad gulētu gultā.

Ārsti iesaka rehabilitācijas kursu rehabilitācijas centrā «Poga», izmantojot robotu staigāšanai «G-EO System» un citus mūsdienīgus aparātus.

Pēc izietā terapijas kursa Ketijai uzlabojās stabilitāte stāvot un arī parādījies lielāks dzīves prieks un fiziskā noturība. Ketijai uzlabojies emocionālais stāvoklis, meitene ar prieku piedalījās nodarbībās. Uzlabojās kustību kvalitāte, drošāk ceļas kājās, kā arī biežāk notur muguru taisnu pozīcijā stāvus un sēdus. Gaita kļuvusi stabilāka, garāku attālumu var noiet bez pieturēšanas.

Kompleksās rehabilitācijas kurss 2017. gadā maksā 5170 eiro.

Ziedot iespējams:
Biedrība “Labdarības lapa”
Reģ.nr. 40008229453
Swedbank
SWIFT kods: HABALV22
Konts LV82HABA0551039185377

Paypal labdaribaslapa@gmail.com

Pamatojums: Palīdzība Ketijai - rehabilitācijai.

Biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss. Ziedojot biedrībai ir tiesības saņemt ienākuma nodokļa atlaidi.