Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© instagram.com

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

LIDMAŠĪNAS AVĀRIJA RĪGĀ: Kā liecina informācija mikroblogošanas vietnē twitter, tad piektdienas pēcpusdienā lidostā "Rīga" noticis negadījums ar aviokompānijas "Vim Airlines" lidmašīnu. Lidostas "Rīga" publicētajā informācijā teikts, ka "Vim Airlines" čarterreiss no Ufas pirms pacelšanās saslīdējis uz skrejceļa. Negadījumā neviens cilvēks nav cietis.

SKEPSE PAR "KAPU TRAMVAJU": Jaunā Skanstes tramvaja līnija palielinās sastrēgumus uz Brīvības ielas un pie Latvijas Nacionālā teātra, "Lielo kapu draugu" rīkotajā informatīvajā pasākumā par Skanstes transportu pauda transporta nozares eksperts Tālis Linkaitis.

GRIPAS EPIDĒMIJA TURPINĀS: Pagājušajā nedēļā - laikā no 6. līdz 12.februārim - gripas intensitāte Latvijā sarukusi par 10,2%, tomēr gripa prasījusi vēl trīs cilvēku dzīvības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

BEZ PIEKĀPŠANĀS ASV: Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers ceturtdien paziņoja, ka Eiropa nedrīkst piekāpties ASV prasībām palielināt aizsardzības izdevumus. "Tas ir bijis amerikāņu vēstījums daudzus, daudzus gadus. Es esmu kategoriski noskaņots pret mūsu piespiešanu to darīt," Junkers uzsvēra Minhenes drošības konferences laikā.

ĀRSTI VAIRS NESPĒJ KLUSĒT: Ārstu ginekologu-dzemdību speciālistu algas pielikums Rīgas Dzemdību namā šogad ir 15 eirocenti - tas ir absurds situācijā, ka vienā no lielākajām dzemdību slimnīcām katastrofāli trūkst mediķu, kuri gatavi diennakti strādāt un palīdzēt nākt pasaulē mazuļiem. «Tie neesam tikai mēs, ārsti Dzemdību namā, tie ir daudzi ārsti slimnīcās visā Latvijā, kuri vēlas pateikt: nē, atalgojuma jautājums mediķiem nav «nākamais», tas ir jārisina šeit un tagad,» sarunā ar Neatkarīgo saka Rīgas Dzemdību nama ginekoloģe-dzemdību speciāliste Vija Veisa.