Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uzacu krāsas dēļ meitene gandrīz zaudē redzi

© metro.co.uk/ CATERS

Kādai 16 gadus vecai meitenei teju traģiski beigusies uzacu un skropstu krāsošana. Meitene ignorējusi brīdinājumu pirms krāsas lietošanas pārbaudīt, vai viņai no tās nav alerģijas, tā vietā jauniete uzreiz metus krāsot uzacis un skropstas.

Kā vēsta Lielbritānijas medijia, tad nepatīkamo incidentu piedzīvojusi 16 gadus vecā Tila Durie no Austrālijas. Jauniete pati šobrīd aktīvi mācās par skaistumkopšanas speciālisti, tomēr tā vietā, lai ievērotu drošības pasākumus pirms kosmētikas produktu lietošanas, viņa nolēmusi riskēt un bez papildu piesardzības veikt sava vizuālā tēla uzlabošanu.

Diemžēl šī krāsošanas reize Tilai nav bijusi tik veiksmīga kā cerēts. Neilgi pēc krāsas uzklāšanas jaunieteei sākusies nieze un dedzināšana. Āda apkārt acīm un uzacīm nekavējoties kļuvusi apsārtusi un iekaisusi. Meitenei izkritušas arī skropstas.

"No rīta, kad pamodos, manas acis bija aizpampušas un sarkanas. Es praktiski neko neredzēju. Šausmās kliedzu un raudāju," medijiem norāda 16 gadus vecā jauniete.

Tila nekavējoties devusies uz slimnīcu, kur ārsti noskaidrojuši, ka meitenei ir alerģija pret vienu no krāsā esošajiem ķīmiskajiem elementiem. Mediķi arī paskaidrojuši, ka šāda veida reakcija uz kādām ķīmiskām vielām tiek novērota ārkārtīgi reti, tomēr konkrēti šajā gadījumā jaunietei jābūt laimīgai, ka viņa nav kļuvusi akla. Ārsti arī uzsvēruši, ka galvenā meitenes kļūda bija alerģijas testa neveikšana pirms krāsas uzklāšanas uzacīm un skropstām.

Arī konkrētā kosmētikas produkta ražotājs uzsvēris, ka lai gan reti, tomēr ir personas, kurām novērota alerģiska reakcija uz kādu no produkta sastāvdaļām. Tieši šī iemesla dēļ ražotāji vienmēr produktiem pievieno skaidras instrukcijas, kas paredz drošības pārbaužu veikšanu.