Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Nepilngadīga jaunieša bēgšana no policijas beigusies nelāgi

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

12.februāra naktī Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Maskavas ielas apkaimē, pamanīja Valsts policijas operatīvo transportlīdzekli, kurš bija apstājies pie BMW markas automašīnas. Spēkrats bija ietriecies metāla žogā, vēsta Rīgas Pašvaldības policija.

Pašvaldības policisti nolēma noskaidrot vai Valsts policijas darbiniekiem ir nepieciešama palīdzība. Likumsargi paskaidroja, ka BMW vadītājs piedalījies ceļu satiksmē nepārliecinoši un bēdzis, kad policija mēģinājusi viņu apturēt. Bēgot jaunietis ietriecies žogā, bet pēc tam aizskrējis no notikuma vietas.

Noskaidrots, ka transportlīdzekli, iespējams, vadījis nepilngadīgs jaunietis.

Veikta transportlīdzekļa datu pārbaude, kuras laikā noskaidrots, ka BMW automašīna pieder sievietei, kurai ir dēls aizbēgušā jaunieša vecumā. Datu bāzēs pārbaudīts puiša izskats un noskaidrots, ka tas ir tas pats jaunietis, kurš aizbēdzis no likumsargiem.

Pašvaldības policisti devās apsekot tuvāko apkārtni un pie netālu esošās degvielas uzpildes stacijas pamanīja aprakstam atbilstošu jaunieti. Puisis uzrunāts vārdā, pēc kā apturēts.

Jaunietim piedāvāts labprātīgi doties atpakaļ uz notikuma vietu, lai Valsts policijas darbiniekiem izskaidrotus bēgšanas motīvus.

17 gadus vecais puisis paskaidroja, ka bēdzis, jo atkārtoti gada laikā piedalījies ceļu satiksmē, būdams nepilngadīgs. Automašīnu jaunietis paņēmis no mātes, viņai nezinot, un devies naksnīgā izbraukumā.

Jaunietis nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.