Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

IESKATIES: Palīdzi veidot jauno Signes Baumanes filmu

© Ekrānšāviņš no video

2014.gada augustā pirmizrādi piedzīvoja Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filma "Akmeņi manās kabatās". Nedaudz vairāk kā pēc diviem gadiem pūļa finansēšanas kampaņas vietnē "Kickstarter" notiec līdzekļu vākšana Signes jaunās animācijas filmas izveidei.

Māksliniece Signe Baumane kopš 1995. gada dzīvo Ņujorkā un ir vienīgā Latvijas režisore, kas ir ASV Kino Akadēmijas biedre. Viņas veidotās animācijas īsfilmas ir tikušas demonstrētas vairāk nekā 200 festivālos visā pasaulē.

Viņas viens no ievērojamākajiem darbiem ir animācijas filma pieaugušajie "Akmeņi manās kabatās", kas ir patiesos notikumos balstīts stāsts par piecām autores dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot - viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Filmā Latvijas vēstures peripetijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

Kā liecina "Kickstarter" atrodamā informācija, tad šobrīd Signe aicina palīdzēt viņas jaunās animācijas filmas "My Love Affair With Marriage" tapšanā. Signe raksta, ka filmas scenārijs balstīts personīgā pieredzē - viņa bija precējusies divas reizes, bet nesaprata, kāpēc šīs laulības nepastāvēja ilgāk. Lai atšķetinātu šo mīklu, viņa pēta neirozinātni un mīlestības mitoloģiju.

Filmas veidotāji pūļa finansēšanas vietnē cer savākt aptuveni 124,670 dolāru. Pagaidām atbalstītāji saziedojuši nepilnus 44 tūkstošus dolāru.

Ikviens, kurš gatavs atbalstīt filmas veidotājus, finansiālo palīdzību var sniegt šeit.