Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas vēstnieks apmeklēs Saeimu; Mūrniece ar viņu atsakās tikties

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs šodien apmeklēs Saeimu iepazīšanas vizītē.

Lukjanovam no plkst.12.30 līdz 12.50 šodien paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāja vietnieku Gundaru Daudzi (ZZS).

Ārvalstu vēstnieki, sākot darbu Latvijā, parasti dodas iepazīšanās vizītēs ar mūsu valsts augstākajām amatpersonām. Lukjanovs jau ir ticies ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), kā arī bijis akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) ar Lukjanovu netiksies, jo viņai tajā diena paredzēta tikšanās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Jevhenu Perebijni.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Mūrnieces preses sekretāre Dace Balode, tikšanās ar Perebijni Saeimas priekšsēdētājai šajā datumā ieplānota jau ilgu laiku iepriekš. Šī būs Perebijņa atvadu vizīte, jo viņš beidz darbu Latvijā, piebilda Balode. Kā liecina informācijas Saeimas mājaslapā, Mūrniece ar Ukrainas vēstnieku tiksies no plkst.11 līdz plkst.11.20.

Ar vēstniekiem atkarībā no iespējām un darba grafika tiekas kāds no Saeimas Prezidija locekļiem. Arī Saeimas kārtības rullis nosaka, ka priekšsēdētājs un viņa biedri sadala savā starpā kārtējos darbus.

Ar iepriekšējo Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, viņam stājoties amatā 2008.gadā, tikās toreizējais Saeimas spīkers Daudze, arī vēlāk, mainoties parlamenta sasaukumam, 2010.gadā ar Krievijas vēstnieku tikās toreizējā spīkere Solvita Āboltiņa (V).

Savukārt Mūrniece, stājoties amatā 2014.gadā, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" Saeimas priekšsēdētāja īpaši uzsvēra, ka nespēj iedomāties situāciju, kad varētu tikties ar Krievijas vēstnieku Latvijā. "Es Krieviju uzskatu par agresora valsti, tāpēc neredzu iespēju tikties ar Krievijas vēstnieku, ne šobrīd, kamēr Ukraina cīnās ar šo valsti, ne šobrīd, kamēr manis minētais austrumu kaimiņš cenšas ietekmēt citas valsts intereses, izmantojot informatīvo karu, ko tagad jo īpašāk piedzīvo Latvija un mūsu valsts iedzīvotāji," toreiz sacīja politiķe.