Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Godinot Austru Pumpuri, aicina piedalīties vislatvijas sadziedāšanās pasākumā

© F64

2017.gada 3.janvāris atnesa Latvijai skumju ziņa, ka mūžībā aizgājusi tautā iemīļotā dziesminiece un Austrasbērnu iedvesmotāja Austra Pumpure. Atmiņas un mīlestība nekur nezūd - viss turpinās viņas atstātajā sirds siltumā un gaišumā, tādēļ nedēļas nogalē, 11. un 12. februārī, kad būs Austras dvēselītes ceļa 40. diena, Austras biedrība un Austrasbērni aicina atkal satikties dziesmās un atmiņās visā Latvijā un ārpus tās.

12.februārī pulksten 11.30 Katlakalna baznīcā pēc dievkalpojuma muzicēs Laine Ligere Stengrevica, Arnis Miltiņš, Laima Miltiņa, Kārlis Miltiņš, Jānis Miltiņš un citi. Un tajā pašā laikā, pulksten 11.30, Cesvaines mūzikas un mākslas skolā uz sadziedāšanos aicina Vita Krūmiņa, Austrasbērni un draugi.

Pulksten 13.00 Austrasdziesmas skanēs arī Dobelē, kur notiks Austras Pumpures piemiņas koncerts "Rāmi, rāmi es dziedāju" Dobeles Jaunatnes iniciatīvu un veselības centrā, kur dziedās Uldis, Daina un Matīss Ozoli, Maija Albāte un Ēriks Pozemkovskis. Programmā Imanta Kalniņa, Ulda Ozola dziesmas un latviešu tautasdziesmas.

Sirsnīga sadziedāšanās, godinot Austru Pumpuri, kopā ar Austrasbērniem - Vītolu ģimeni, Antru Piekalnīti, Ilzi Koveri, Daci Circeni, Andri Davidonu, Annu Rozenblati un viņu draugiem - Jaunpiebalgas kultūras nama folkloras kopu, Ērgļu-Cīpuru dzimtu un grupu "Precious Stone" - notiks 12.februārī pulksten 14.00 Jaunpiebalgas kultūras nama izstāžu zālē "Velves". Tajā pašā laikā, pulksten 14.00, Kandavas novadā dievkalpojumā Zemītes baznīcā muzicēs arī Agita Stutiņa un Vilnis Prancāns.

Svētdienā, pulksten 15.00, Rīgā Krišjāņa Barona muzejā, paredzēta dziesmota tikšanās ar Silviju Silavu, Agitu Kaužēnu, Intu Pauļuku, Eduardu Caunu, Elīnu Līci, Edīti un Vilni Punkām, Agitu Dragunu, Māri Salēju, Zani Dauguli, Intu Riekstiņu un Signi Sniedzi. Un tajā pašā laikā, pulksten 15.00, Limbažu novadā Viļķenes kultūras namā uzstāsies un atmiņās dalīsies Rolands Lappuķe, Anita Viziņa-Nīlsena ar Limbažu kultūras nama tautas mūzikas instrumentu ansambli "Kokle". Programmā dziesmas no Austras repertuāra un Rolanda Lappuķes dziesmas, atceroties koncertu Liepājas teātrī 1989. gada martā.

Liepājā, 12.februārī, pulksten 16.00 uz sadziedāšanos folkloras centrā "Namīns" aicina Liepājas Austrasbērni - Kristīne Sudmale-Locika, Inese Sērdiene, Renāte Ķeire, Rovena Palkavniece, Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, Jānis Rūcis, Roberts Dinters, Aleksandrs Krasavins un Liepājas aktrišu folkloras apvienība "Atštaukas".

Svētdienai noslēdzoties, Austrasdziesmas skanēs arī Luksemburgā, kur pulksten 18.00 (pēc Viduseiropas laika) klubā "Brasserie Benelux Strassen" uz sadziedāšanos aicina Dainis Baldzēns un draugi.

Mēs vienmēr būsim kopā ar Austru dziesmās un mīlestībā, par to savā īsajā dzejā Austra raksta arī dziesminieks Uldis Ozols:

"Pie tevis arvienu domās skrienu

Pa mūžīgo domas pavedienu.

Un, kad man vairāk nebūs kur skriet,

Tad dziedāšu atkal, un vēl mazliet!"

Tiekamies Austrasdziesmās visā Latvijā un ārpus tās!

Šajās tikšanās vietās un sadziedāšanās reizē būs iespēja ziedot Austras Pumpures piemiņas istabas izveidei Liepājā.