Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

ATGĀDINĀJUMS: Noskaidrojiet par nodevām mājdzīvniekiem, lai nav jāmaksā sods

© F64

Daudzās Latvijas pašvaldībās par mājdzīvnieka turēšanu ir jāmaksā ikgadējā nodeva. Visus iepriekšējos gadus to darīja tikai godprātīgie četrkāju īpašnieki, bet šogad līdz ar obligāto suņu apzīmēšanu ar mikroshēmu jeb čipu un reģistrēšanu katra pašvaldība varēs zināt, cik tad suņu viņu teritorijā dzīvo, un iekasēt nodevu par tiem visiem.

Tāpēc jau tagad interesējieties savā pašvaldībā un samaksājiet nodevu, lai pēcāk nav nepatīkams pārsteigums, piemēram, administratīvā soda vai pat kavējuma naudas uzrēķina veidā.

Nedaudz varam pateikt priekšā: nodeva par suņiem un arī kaķiem jāmaksā: Stopiņu, Olaines, Ogres, Ikšķiles, Jēkabpils, Ventspils, Talsu, Valkas, Ķekavas pašvaldībās, tikai par suņiem: Rīgas, Dobeles, Valmieras, Rēzeknes, Salaspils, Liepājas, Daugavpils, Jelgavas, Pļaviņu pašvaldībās. Pārējās, te neminētajās, nodeva ir atcelta vai nekad nav bijusi ieviesta. Pašvaldību prasībās suņu un kaķu turētājiem var būt atrunātas dažādas nianses, piemēram, ka nodeva nav jāmaksā par privātmājā dzīvojošu suni, par kaķi ir vienreizēja reģistrācijas nodeva, noteiktas ļaužu kategorijas, kas atbrīvotas no nodevas, vai nodeva ir samazināta sterilizētiem dzīvniekiem. Var būt paredzēts punkts, ka nodeva par pirmo suni ir mazāka, par katru nākamo - lielāka. To visu ieteicams laikus noskaidrot