Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uz Ventspils šosejas notikusi avārija; Kurš tajā vainojams?

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Pagājušajā nedēļā uz Ventspils šosejas notika autoavārija, kurā uz ceļa braucamās daļas pēkšņi izskrēja briedis. Kāds smagās automašīnas vadītājs nespēja tik ātri noreaģēt un dzīvnieku notrieca. Par laimi šoferis traumas neguva, tomēr šajā negadījumā ir vēl kāds interesants apstāklis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Varētu šķist, ka pats automašīnas vadītājs ir pie vainas šajā sadursmē, jo konkrētajā ceļa posmā ir novietota ceļazīme, kas liek uzmanīties no meža zvēriem. Tomēr uzreiz pēc avārijas, mežmalā, no kurienes izskrēja briedis, parādījās medību suņi, kuri šo dzīvnieku bija izdzinuši uz ceļa. Rodas jautājums, kas tad īsti šajā negadījumā ir vainojams?

Smagās automašīnas vadītājs stāsta: "No meža iznāca arī suņa saimnieks. Taujāju, kāpēc pieļauts, ka tas lops izdzīts uz ceļa, viņš atbildēja - nepaspējām nošaut." Savukārt mednieku kolektīva pārstāvis apstiprina, ka medības bijušas, bet likumi nav pārkāpti. Kad dzinēji sākuši dzīt mastu, briedis izsprucis caur mednieku rindu un sanācis, kā sanācis.

Šis gadījums nonācis arī Tukuma policijas redzeslokā, kur tad arī vērtēs, kas ir atbildīgs par notikušo avāriju. Savukārt kravas automašīnas īpašnieks, ja vajadzēs, ir gatavs sniegt prasību tiesā, lai no medniekiem piedzītu papildu zaudējumus.