Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Prezidents akreditē jauno Krievijas vēstnieku

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Neraugoties uz atšķirīgām nostājām nozīmīgos starptautiskās politikas jautājumos, mūsu valstīm pastāv iespējas praktiskās nozaru sadarbības paplašināšanai. Tā Krievijas Federācijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Jevgeņija Lukjanova akreditācijas vizītes laikā norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēsta Valsts prezidenta kancelejā.

“Esam kaimiņvalstis, un mums ir abpusēji ieguvumi, attīstot sadarbību kultūras, tirdzniecības, transporta, nelegālās migrācijas un organizētās noziedzības jomās,” sacīja Raimonds Vējonis.

Vienlaikus Raimonds Vējonis pauda bažas par situācijas saasināšanos Ukrainas austrumos un izteica aicinājumu Krievijai pildīt Minskas vienošanos.

Valsts prezidents un Krievijas vēstnieks tikšanās laikā pauda vienprātību, ka nākamajā gadā aktualizējams Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas darbs. Latvija apņēmusies 2017. gada pirmajā pusē organizēt starpvaldību komisijas sēdi.

Puses atzinīgi vērtē Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas veikumu, kas pagājušajā gadā pabeidza robežas demarkācijas praktisko darbu.