Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VID darbiniecei aizrāda par nelikumīgu darbošanos reliģiskā draudzē

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēdējos mēnešos aizrādījis vairākām valsts amatpersonām, tostarp, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) inspektorei par nelikumīgu darbošanos citos amatos bez atļaujas.

Minētā VID reģionālā klientu apkalpošanas centra galvenā nodokļu inspektore, nesaņemot rakstveida atļauju, darbojusies kalpošanas nodaļas vadītājas, sabatskolas skolotājas un neiesvētītā draudzes vecākā amatos kādas protestantu konfesijas draudzē.

Tāpat kāds cietuma Apsardzes daļas inspektors, nesaņemot rakstveida priekšniecības atļauju, savienoja valsts amatpersonas amatu ar hokeja tiesneša amatu.

KNAB konstatējis, ka šajos gadījumos neatļauta amata savienošana nav radījusi interešu konfliktu.

Tāpat KNAB kādam citam cietuma apsargam un Valsts policijas amatpersonai aizrādījis par nelikumīgu piestrādāšanu par uzņēmumu valdes locekļiem, jo arī viņi savus amatus savienojuši, nesaņemot priekšniecības atļauju.

Minētajos gadījumos KNAB atzina administratīvos pārkāpumus par maznozīmīgiem, tāpēc personām tika izteikts vien mutvārdu aizrādījums.

VID inspektore nav vienīgā, kas izpelnījusies KNAB uzmanību par darbošanos reliģiskā organizācijā. LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā KNAB aizrādīja VID Finanšu policijas pārvaldes vecākajam izmeklētājam par darbošanos mācītāja amatā bez atļaujas.