Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jaunu konkursu uz KNAB vadītāja amatu varētu izsludināt februāra vidū

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Jaunu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu varētu izsludināt februāra vidū, šorīt Latvijas Radio lēsa Valsts kancelejas (VK) vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Krieviņš stāstīja, ka VK gatavojas, lai uz 14.februāra valdības sēdi varētu iesniegt likuma izmaiņām atbilstošus KNAB vadītāja izvēles regulējuma grozījumus, savukārt 15.februārī tad jau varētu izsludināt konkursu "Latvijas Vēstnesī".

VK vadītājs neizskata iespēju, ka arī šis konkurss varētu beigties nesekmīgi.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā, kas paredz atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka amata pretendentam. Pēc VK lūguma grozījumus plānots pieņemt steidzamības kārtā, lai maksimāli ātrāk varētu izsludināt jauno konkursu uz KNAB priekšnieka amatu.

Lai konkursā varētu pieteikties plašāks pretendentu loks, KNAB likumā plānots noteikt, ka par biroja priekšnieka amata pretendentu varēs izvirzīt personu, kura uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Kā skaidrojusi VK, valsts pārvaldes vadītāju atlases pieredze 2016.gadā, kad izmantota kompetenču vērtēšanas metode, liecina, ka laiks vadošā amatā ne vienmēr tieši saistīts ar pilnvērtīgākām kandidāta vadības prasmēm.