Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ermali padzen no teātra vecuma dēļ; skatītāji šokā

© F64

Pirms nedēļas Latvijas televīzijā tika demonstrēta filma par latviešu aktrisi Esmeraldu Ermali. Sarunā ar laika biedriem aktrise atklājusi, ka no pirmā augusta vairs nestrādās "Dailes teātrī".

Žurnāls "Kas jauns" vēsta, ka aktrise atzinusi, ka tas ir normāli, ja līdz pensijas vecumam aktieris strādā štatā, pēc tam āršatā. "Man jāiet prom 1.augustā. Man tā arī pateica- darba nebūs, jāiet prom." Arī parējās sarunas ar laika biedriem Dairas Āboliņas filmā liek noprast, ka no darba aktrise, iespējams, atbrīvota, vecuma dēļ.

Daudziem teātra un kino cienītājiem Ermale asociējas ne vien ar leģendāro Baibas lomu filmā "Pūt vējiņi", bet arī Hannas lomu vienā no spilgtākajām pēdēja laika teātra izrādēm "Visas viņas grāmatas".

Fakts par aktrises aiziešanu no teātra nav palicis nepamanīts arī Latvijā zināmiem cilvēkim. Linda Abu Meri sociālajā tīklā facebook raksta, ka nesen vērojusi Esmeraldu jau iepriekš minētajā izrādē. "Cilvēki tvēra katru aktrises kustību un es ilgu laiku domāju par to, cik viens cilvēks ieliek sevis lomā. Lai citi cilvēki aiznestu to līdzi. Domāju par mūsu paaudzes Baibiņu, kura pēc daudziem gadiem kļuvusi vēl skaistāka un par to, ka aiz katras mazās krunciņas slēpjas talants un milzu darbs," norāda Meri.

Linda arī uzsver: "Arī esmu veca, jo nespēju atcerēties nevienu "jaunu" Dailes teātra aktrisi, kas ko tādu spētu. Seja bez krunciņām ir tikai seja, kam viss priekšā, arī krunciņas. Dailes teātris, šķiet, citu vidū izceļas ar spēju sašķirot cilvēkus pēc sev vien zināmas gradācijas, kuras pamatā ir gadi. Vien būtu godīgi skatītājiem pateikt, kurš ir tas citu likteņu lēmējs, lai arī mēs varam aiziet un konsultēties par to - esam vēl derīgi katrs savam darbam un cik gadus mums vēl atvēlēs...."

Arī Jaunā Rīgas teātra aktrise Sandra Kļaviņa savai kolēģei velta atzinīgus vārdus, norādot, ka Ermale ir zvaigzne un akli ir tie, kuri to neredz.

Savukārt 11.Saeimas deputāte Elīna Siliņa, kura pati filmējusies latviešu filmā "Maija un Paija" norādījusi, ka, viņasprāt, Dailes teātris izteikti ekspluatē pāris aktierus galvenajām lomām un masveidīgi piesaista ārštatniekus. Viņasprāt, atlaiž, protams, ne jau vecuma dēļ, bet tādēļ, ka darba mūža laikā nav izdevies atrast režisorus, kas uztic vairāk.

Tikmēr citi šīs ziņas komentētāji piekrīt, ka, iespējams, vaina nav aktrises vecumā, bet gan tajā, ka mūsu paaudzei esot pieprasījums pēc citiem aktieriem, tāpēc arī pieņemts šāds lēmums.