Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Ko šobrīd dara Pauls Timrots pēc saķeršanās ar LTV?

© F64

Pauls Timrots, kas ir ne tikai profesionāls auto žurnālists, bet arī Dailes teātra un dažādu animācijas un dokumentālo filmu režisors, šā gada sākumā saskārās ar nepatīkamu ziņu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu pārtraukt demonstrēt neatkarīgā producenta SIA «Zebra TV» satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu «Zebra», jo 11. janvāra raidījumā bija notikusi sadarbība ar Rīgas domi, kuru LTV raksturoja kā slēptu un apmaksātu reklāmu, kas saskaņā ar noslēgtā līguma nosacījumiem bija aizliegts.

Intervijā Latvijas Radio 1 raidījumā «Pēcpusdiena» Pauls Timrots atzīst kļūdu un komentē radušos situāciju: «Rakstiski neesam saņēmuši nekādu informāciju par to, ka raidījuma nebūs. Bija būtiski draudi no LTV, ka varētu nebūt, tomēr nekādi dokumenti netika saņemti. Par raidījuma «Zebra» likvidēšanu uzzinājām no Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotā ziņu portāla. Protams, mums bija noslēgts līgums ar Rīgas domi pagājušajā gadā, ko mēs atzīstam. Rīgas dome ir viens no mūsu finansiālajiem atbalstītājiem, tomēr saturs nav pārrunāts un iepriekš saskaņots. Viņi nav nekādā veidā mēģinājuši mūs ietekmēt. Veidojām to, ko gribējām, un arī tagad varam parakstīties zem sižeta par Skanstes tramvaju un ielu tīrīšanu ziemā. Tā es domāju un tādā veidā šo sižetu arī izveidoju.

Vienīgais, par ko esam vainīgi, ka titru galā neesam pielikuši to, ka mums bija sadarbība ar Rīgas domi. Par to esam gatavi atbildēt mūsu līguma ar televīziju ietvaros. Šajā gadījumā ir noticis šausmīgi skarbs, steidzīgs un drastisks lēmums uzreiz likvidēt šo raidījumu. Jā, esam vainīgi, esam gatavi par to atbildēt. Problēma, ka sabiedriskais medijs pa visiem šiem gadiem nav iedevis neviena santīma šā raidījuma sagatavošanai. Un tas noved pie tā, ka, meklējot pašiem naudu, var gadīties šādi pārpratumi ar komunikāciju.»

LTV gan neizslēdz sadarbības iespējas ar Paulu Timrotu nākotnē, vienīgi uzsver, ka uzmanītu, lai pēc iespējas vairāk tiktu izslēgti slēptās reklāmas riski.

Lielākā daļa sabiedrības un arī mediju jomā strādājoši cilvēki atbalsta Timrotu. Piemēram, Sandijs Semjonovs, aizstāvot kolēģi, pauž sociālo tīklu vidē savu viedokli: «Kamēr LTV budžets neļaus pilnībā apmaksāt raidījumus, šādas diskusijas nerimsies. Piemēram, valsts aizsardzības finansējums pietuvojies diviem procentiem no IKP (iekšzemes kopprodukts - red. piez.) un ir tuvu 500 miljoniem eiro. Sabiedriskā TV saņem 9 miljonus, kas ir turpat 50 reižu mazāk. Es negribu mazināt armijas nozīmi (ne tāpēc, ka man tur daudz draugu), bet bez ieročiem ne mazāk svarīgi ir tas, ar ko ikdienā informatīvi baro mūsu smadzenes.»

Savukārt Latvijas Radio 1 raidījumā «Pēcpusdiena» mediju eksperts Rolands Tjarve pauž, ka Timrots nav ietekmēts un šos raidījumus, kuros ir arī Rīgas domes līdzdalība, viņš izveidojis pēc vislabākās sirdsapziņas.

Kāds būs raidījuma «Zebra» liktenis, vēl nav pilnībā zināms, tomēr skaidrs ir tas, ka Timrots velti laiku netērē un turpina darbu, strādājot pie jauniem sižetiem un risinot esošās problēmas. Arī savā «Facebook.com» profilā viņš raksta: «Turpinām strādāt!»