Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Šodien sauli redzēsim mazāk

© Jānis Vecbrālis/ f64 photo agency

Otrdien Latvijā saglabāsies daļēji apmācies laiks, vietām nedaudz snigs, daudzviet uzspīdēs saule.

Aizvien būs lēns vējš un bezvējš, vietām migla un sarma. Gaisa temperatūra dienas vidū 0..-7 grādi, no rīta un pievakarē vietām, kur skaidrs laiks, aukstāks par -10 grādiem.

Rīgā iespējama migla, uzspīdēs saule, nav gaidāmi būtiski nokrišņi un saglabāsies lēns vējš. Gaiss dienā iesils līdz -2..-4 grādiem; no rīta un, iespējams, arī pievakarē vietām piepilsētā sals sasniegs -10 grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 773-774 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -3..-13 grādu, lielākais sals reģistrēts Rucavā, Mērsragā un Zosēnos, savukārt siltākais laiks ir Rīgā un Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis mākoņainas, vietām - skaidras. Pārsvarā bez nokrišņiem. Daudzviet, galvenokārt valsts austrumu daļā, saglabājas migla, redzamība dažviet nepārsniedz 300-500 metru.

Pūš lēns vējš, daudzviet valda bezvējš.

Rīgā mākoņains laiks, gaisa temperatūra -3 grādi, piepilsētā -4..-5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija 0..-3 grādi, bet Staļģenē (Jelgavas meteostacijā) -7 grādi.

16.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20 grādu Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -26..-28 grādi Alpu kalnos un Zviedrijas ziemeļos.