Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Traģiska avārija uz Bauskas šosejas: jaunumi par cietušā puiša veselību

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Pagājušajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā bija vērojams liels pacientu pieplūdums – kopumā palīdzība tika sniegta 1230 pacientiem. Aizvadītajā nedēļā medijos plaši tika atspoguļotas vairākas smagas autoavārijas, un liela daļa cietušo pašlaik ārstējas Austrumu slimnīcā, vēsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve.

Starp viņiem ir arī 20 gadus vecs puisis, kurš 12. janvārī kopā ar diviem darbabiedriem cieta vieglās automašīnas sadursmē ar kravas auto uz Bauskas šosejas. Tie, kuri medijos redzēja burtiski saplacināto vieglo automašīnu, noteikti piekritīs, ka viņš ir dzimis laimes krekliņā. Abi vīrieši, kas automašīnā bija kopā ar viņu, gāja bojā jau notikuma vietā. Jaunais vīrietis gan autoavārija guvis smagas traumas, tomēr ārstiem viņa veselības stāvokli ir izdevies stabilizēt un, visticamāk, jau pēc pāris nedēļām viņš varēs slieties kājās.

Aizvadītajā nedēļā Austrumu slimnīcā tika uzņemti 10 pacienti ar smagām politraumām, proti, vienlaicīgu vairāku ķermeņa daļu savainojumu, kā iemesls bija satiksmes negadījumi (tai skaitā notriekti gājēji), stāsta Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas vadītājs Andris Vikmanis. Palīdzība tika sniegta arī vairākiem satiksmes negadījumos cietušiem pacientiem, kuri tikuši cauri ar salīdzinoši vieglām traumām un izbīli.