Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vērtēs piedāvājumu ģimenes ārstiem līgumus ar valsti slēgt uz ilgāku laika periodu

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Veselības ministrija (VM) izvērtēs iespēju piedāvāt ģimenes ārstiem līgumus par pakalpojumu sniegšanu ar valsti slēgt uz ilgāku laiku nekā viens gads, aģentūrai LETA pastāstīja veselības ministres biroja vadītāja Dace Preisa.

Nacionālais veselības dienests (NVD) jau vairākkārt ir piedāvājis ģimenes ārstu pārstāvjiem slēgt līgumus uz ilgāku periodu nekā viens gads, lai noņemtu jebkādas bažas vai šaubas par darbības nepārtrauktību, taču arī pagājušā gada nogalē, sasakņojot ikgadējo līgumus, asociācija šo piedāvājumu noraidīja, stāstīja Preisa.

Plānots, ka šī gada laikā ministrija vēlreiz izvērtēs šādu iespējamību un piedāvās to ģimenes ārstiem. Tādējādi līgumi tiktu slēgti uz ilgāku laika periodu, tāpat kā to šobrīd dara stacionāri un ambulatorās iestādes.

Jau ziņots, ka NVD ir sagatavojis un pakāpeniski nosūta līgumpartneriem stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas līgumus, zobārstniecības pakalpojumu līgumus, līgumus par veselības aprūpes mājās pakalpojumu sniegšanu un citus primārās veselības aprūpes līgumus. Sagatavošanas procesā ir ģimenes ārstu prakšu līgumi. Pakāpeniski tiks sagatavoti arī ambulatoro pakalpojumu sniegšanas līgumi.