Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pārsteidzošais Jurjevs uztur savu tēlu

LABDIEN UN UZ REDZĒŠANOS! Kad pagājušā gada oktobrī pienāca ziņa par Armanda Jurjeva iecelšanu lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja amatā, viņa parādes portreta nebija nekur. Tagad portrets ir, bet cilvēks vairs nav amatā © Arnis Kluinis

Latvijas satiksmes nozares vadītāji vakar pauda vislielāko pārsteigumu par to, ka no amata atkāpies pērnā gada oktobrī par lidostas Rīga valdes priekšsēdētāju ieceltais Armands Jurjevs.

Savu pārsteigumu un neziņu par A. Jurjeva lēmuma iemesliem kā vienā balsī pauda satiksmes ministrs Uldis Augulis un vēl divas amatpersonas, kurām sekošana A. Jurjeva gaitām bija tiešais darba pienākums. Tas attiecas uz Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieci un lidostas kapitāldaļu turētāju Džinetu Innusu un lidostas padomes priekšsēdētāju Juri Kaneli. Viņam atlika izsludināt lidostas padomes ārkārtas sēdi šodien, lai lemtu par uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju un tālākajām darbībām, ieskaitot jaunu konkursu uz šo amatu.

Pavisam nesen A. Jurjevs kļuva par galveno uzvarētāju konkursā, kurā uz vietām lidostas valdē bija pieteikušies 63 pretendenti.

Aģentūra LETA ar atsauci uz A. Jurjevu un satiksmes ministra padomnieku Arti Stucku ziņoja par viņu abu sarunu lidostā 11. janvārī. Viņi ne apstiprinājuši, ne arī nolieguši, ka tā pārvilkusi svītru A. Jurjeva darbam lidostā. A. Jurjevs atrunājies, ka viņam «varbūt ir citi izaicinājumi» un «situāciju nevajag dramatizēt».

Vakardienas notikumi diemžēl apliecina tos Neatkarīgās pagājušā gada 14. oktobrī izteiktos apsvērumus, kāpēc lidostas vadītāja postenis kļuvis par vairāk atbaidošu nekā iekārojamu. Ar vairākiem A. Jurjeva priekšgājējiem bija atkārtojies apmēram viens un tas pats, ka viņi «pēc neilga laika tiek padzīti no darba ar skaļāku vai slēptāku skandālu. Lidostas vadītājiem ir jārēķinās... ar iepīšanu specdienestu cīņās par to, kurš kuru lidostā izsekos un kādas sarunas noklausīsies.» Un vēl: «Par vienīgo līdz šim veiksmīgo lidostas vadītāju izvērtās 1992. gadā no ceļu būves firmas uz lidostu pārceltais Dzintars Pomers. Viņa padzīšana no darba 2007. gada janvārī bija toreizējā satiksmes ministrs Aināra Šlesera muļķība, kas joprojām plosās ap lidostu kā infekcijas slimība.» Nepiepildījās Neatkarīgās laba vēlējums, ka «varbūt tiešām tikai A. Jurjevs izrādīsies pret šo slimību imūns».

Mēnesi pēc pirmās publikācijas Neatkarīgā 15. novembrī stāstīja un rādīja, kā A. Jurjevs griež atklāšanas lentīti lidostas Ziemeļu piestātnei, kuras celšanā daudz vairāk par viņu bija paguvuši izdarīt vairāki pirms viņa bijušie un jau atlaistie lidostas valdes priekšsēdētāji. Uzslava A. Jurjevam pienākas par korektu rīcību. Viņš prata pateikt un izdarīt to, kas viņam kā uzņēmuma vadītājam šādā situācijā bija jādara.