Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Kašķis" par 15 latiem: VID veicis standarta nodokļu kontroli

© Baiba Buceniece, F64 Photo Agency

Kā iepriekš ziņots, portāls pietiek.com publicēja kādas iedzīvotājas saņemto vēstuli no Valsts Ieņēmuma dienesta (VID), kurā dienests lūdz paskaidrot dažādu naudas summu plūsmu.

Sievietei pieprasīts sniegt paskaidrojumus par 15-53 latus lielām summām, kuras viņa savai māsai pārskaitījusi pirms trim un četriem gadiem. Kopumā VID pieprasījis paskaidrojumus par māsai veiktiem četriem pārskaitījumiem 2012. un 2013. gadā, kuru kopsumma ir 160 latu.

VID sniedzis paskaidrojumus par situāciju, norādot, ka šāda veida pieprasījums nav saistīts ar summu aplikšanu ar iedzīvotāju ienākuma nodokli:

"Šāda veida informāciju VID pieprasa tikai konkrētu nodokļu kontroles pasākumu ietvaros. Tādos gadījumos informāciju ir būtiski iegūt par jebkuru darījumu neatkarīgi no apmēra, lai noskaidrotu, vai nodokļu maksātāja izdevumi nepārsniedz ieņēmumus.

Šajā situācijā nav pamatotas bažas, ka kādu konkrēto summu varētu aplikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. VID atkārtoti paskaidro, ka fiziskai personai saņemtie naudas līdzekļi no radiniekiem līdz radniecības trešajai pakāpei vai no laulātā neveido ar nodokli apliekamu ienākumu."

Kā portālam nra.lv skaidroja VID Sabiedrisko attiecību nodaļa, tad šajā gadījumā radies pamatīgs pārpratums