Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien vējš pieņemsies spēkā

© F64

Trešdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms saulains laiks, vairāk mākoņu būs valsts rietumos un austrumos, bet arī šeit nokrišņi netiek prognozēti.

Pastiprināsies dienvidu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet pārsniegs desmit metru sekundē, vakarā Kurzemē un Vidzemes piekrastē sasniedzot 16-19 metru sekundē, Dienvidkurzemes krastā pat 20-22 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs -3..-8 grādi. Vējš palielinās aukstuma sajūtu.

Rīgā gaidāma saulaina diena, gaiss iesils līdz -6 grādiem. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš pakāpeniski pieņemsies spēkā, vakarā brāzmās sasniedzot 16 metru sekundē.

Laikapstākļus ietekmē anticiklona ziemeļrietumu mala, kā arī ciklons Skandināvijā. Atmosfēras spiediens pazeminās, otrdienas rītā tas ir no 760 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 765 milimetriem Latgalē un Sēlijā (jūras līmenī).

Gaisa temperatūra Latvijā trešdienas rītā ir -7..-12 grādu, zem mākoņiem Kurzemes piekrastē -4..-6 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nakts sākumā vietām Dobeles un Kalnciema apkaimē sals sasniedza -14 grādu.

Valsts lielākajā daļā skaidras debesis vai neliels mākoņu daudzums. Nav ievērojamu nokrišņu. Kurzemē dūmaka.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniedz desmit metru sekundē. Gaisa temperatūra -8..-9 grādi, kas vējā šķiet kā -16 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija +1..-4 grādi.

10.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +18..+20 grādu Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -20..-23 grādi daudzviet Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā, kā arī vietām Krievijā.