Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

No amata atbrīvots VID Muitas pārvaldes direktors Kravalis

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis atbrīvots no ierēdņa amata, informē VID Sabiedrisko attiecību daļā. Tas noticis jau pagājušā gada 1.novembrī.

Kā ziņots, iepriekšējā VID vadītāja Ināra Pētersone pērn februārī atbrīvoja Kravali no Muitas pārvaldes direktora un VID ģenerāldirektora vietnieka amata. Taču pērn augustā saskaņā ar finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) uzdevumu Kravalis tika atjaunots šajos amatos. Vienlaikus tika atjaunota arī pret viņu iepriekš sāktā disciplinārlieta, tāpēc 8.augustā Kravalis tika atstādināts no amata pienākumu izpildes uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Finanšu ministre pagājušajā vasarā skaidroja, ka viņa iepazinusies ar juristu vērtējumu par situāciju un konstatējusi, ka jāpieņem lēmums par Kravaļa atjaunošanu amatā, jo viņš atlaists nepareiza iemesla dēļ. Proti, Kravaļa atlaišanas iemesls bija pielaides valsts noslēpumiem neesamība, tomēr atlaišanas brīdī viņam iepriekš izsniegtā pielaide vēl nebija anulēta. Ja Kravalis netiktu atjaunots amatā, viņš vēlāk šo argumentu varētu izmantot tiesā pret valsti.

Pret Kravali sāktās disciplinārlietas izmeklēšana tika pabeigta 31.oktobrī.

VID informēja, ka saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 21.panta pirmo daļu disciplinārlietā atstādinātajam ierēdnim par atstādināšanas laiku, bet ne ilgāk kā līdz disciplinārsoda izpildes uzsākšanai, tiek izmaksāta mēnešalga un sociālās garantijas. Tā kā civildienesta attiecības ar Kravali ir izbeigtas, viņš vairs nesaņem atlīdzību.