Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DZĪVNIEKI MEKLĒ MĀJAS: Salūtu upuri un negribētas četrkājainas dāvanas

Šobrīd Leonards ir 3–4 mēnešus vecs; dienās izaugs liels, stalts un brangs skaistulis. Obligāti skolojams un audzināms, atdodams tikai ļaudīm, kuri gatavi to darīt un kuriem ir pieredze ar nopietniem suņiem, jo Leonarda dzīslās rit arī amerikāņu buldoga asinis. Piemērots dzīvošanai privātmājā ar iespēju uzturēties ēkā, jo kažoks nav un nebūs pietiekami silts āra dzīvei ziemā. Tukuma patversme: 26885916. © Publicitātes foto

Dzīvnieku patversmēs jau tradicionāli kļuvis gadu sākt ar salūta laikā noklīdušu suņu un līdzcilvēkiem nepārdomāti dāvinātu mājdzīvnieku uzņemšanu.

Salūtu upuri tiek atrasti un meklēti. Aizklīdušo suņu atgriešanos mājās apgrūtina sniegs, tāpēc neatslābstot meklējiet viņus nedēļām un pat mēnešiem - ja vien dzīvnieks nav gājis bojā, viņa klaiņošana var ieilgt.

Joprojām pārsteidz cilvēku bezatbildība, izvēloties tuviniekiem dāvanas. 31. decembra rītā pats pirmais tālruņa zvans patversmē bija no kādas sievietes: darba kolēģi iepriekšējā vakarā uzdāvinājuši pusotru mēnesi vecu kucēnu, lai gan sieviete nav bildusi, ka šādu dāvanu vēlētos, turklāt ģimenē viens cilvēks slimo ar astmu.

1. janvārī zvanīja kāda vecmāmuļa - mazbērni uzdāvinājuši kucēnu, bet viņa nevar jaunulim pakaļ izskraidīt un šitādas klapatas nemaz vairs negrib uzņemties.

Pēc Ziemassvētku brīvdienām uz patversmi zvanīja kāda meitene: mamma, gribot labu, uzdāvinājusi kaķēnu, lai meitai patstāvīgā dzīvē nav tik vientuļi. Diemžēl darbs un mācības prasa daudz laika, tāpēc nevar uzņemties vēl arī rūpes par dzīvnieciņu.

Ja esat dāvanā saņēmuši negribētu kucēnu vai kaķēnu, nevilcinieties - sazinieties ar patversmēm un nododiet tur dzīvniekus, lai viņiem pēc iespējas ātrāk var atrast piemērotas ģimenes.

*

Šobrīd Leonards ir 3-4 mēnešus vecs; dienās izaugs liels, stalts un brangs skaistulis. Obligāti skolojams un audzināms, atdodams tikai ļaudīm, kuri gatavi to darīt un kuriem ir pieredze ar nopietniem suņiem, jo Leonarda dzīslās rit arī amerikāņu buldoga asinis. Piemērots dzīvošanai privātmājā ar iespēju uzturēties ēkā, jo kažoks nav un nebūs pietiekami silts āra dzīvei ziemā.

Tukuma patversme: 26885916.

Mazā auguma spēkmitriķītis Dūzis ir aktīvs, vērīgs, labsirdīgs, tomēr ar raksturiņu - ja kāds ļoti nepatīk, var paklakšķināt zobus. Tāpēc Dūzim tiek meklētas mājas bez mazu bērnu klātbūtnes. Tikai dzīvošanai iekštelpās. Ja tā ir privātmāja vai lauku sēta, tad obligāti ar slēgtu pagalmu, lai kādam nelūgtam viesim negadītos caurums biksēs.

Saldus patversme: 29391282.

Baltraibais šunelis, augumā mazāks par vidējo, lūko pēc mīļas, jautras un atbildīgas ģimenes. Suņvīrelis savos 5 gados ir labsirdīgs, rotaļīgs, aktīvs. Piemērots tikai dzīvei iekštelpās aktīvai ģimenei, kura rējējiņu iesaistīs savā ikdienas solī.

Saldus patversme: 29391282.

Skaista, mīļa, jauka, krietna rudulīte, šoreiz kaķenīte (rudi biežāk mēdz būt runčuki). Ja saimnieks respektēs uzskatu, ka cilvēks kalpo kaķim, tad sadzīvošana būs lieliska.

Saldus patversme: 29391282.

Baltraibais peļu junkurs ir sabiedrisks, sirsnīgs, komunikabls runčuks. Vairāk piemērots dzīvei privātmājā ar iespēju doties pastaigās un medībās.

Saldus patversme: 29391282.

Lai arī pats Raibulis ir neliela auguma, viņa labsirdība un draudzība ir milzonīga, allaž vēlas mīļoties, spēlēties, skrieties, draudzēties, pastaigāties, būt kopā ar cilvēku. Tāpēc Raibulim vajadzīga aktīva, dzīvespriecīga ģimene, kurā kļūt par pilntiesīgu locekli. Tikai dzīvošanai iekštelpās.

Saldus patversme: 29391282.

Sofiju varētu dēvēt par zeltainā retrīvera jauktenīti. Labsirdīga, jauka, paklausīga, vien nez kāpēc īpašnieka nemeklēta... Vēl tikai pāris dienas savai sunei pakaļ var steigties pašreizējais īpašnieks, pēc tam gaidīti jaunie saimnieki, kuri vēlas ģimenē ievest dzīvesprieku un laimi uz četrām kājām. Izteikti ģimenisks suns!

Ogres ķepas: 26342330.

Dienas rit, bet vilkveidīgajai suņkundzītei, kuras vecums varētu būt ap 5-8 gadiem, īpašnieks pakaļ nesteidz. Sunīte tika izglābta no drošas nāves uz šosejas pie Garkalnes, kur izmisusi skraidelēja pa brauktuvi. Ļaudis, kuri atpazīst suni un var sniegt ziņas par viņas līdzšinējo dzīvesvietu un īpašniekiem, lūgti sazināties ar patversmi.

Rīgas Labās mājas: 26617636.