Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

IeM nākamā gada prioritāte - policijas darba efektivitātes paaugstināšana

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Iekšlietu ministrijas (IeM) nākamā gada prioritātes būs Valsts robežsardzes (VRS) kapacitātes palielināšana un Valsts policijas (VP) darba efektivitātes paaugstināšana, aģentūra LETA noskaidroja IeM.

VRS kapacitātes un spēju stiprināšana esot nepieciešama, lai palielinātu robežsardzes mobilitāti un nodrošinātu austrumu robežas izbūvi un aprīkošanu, kas ļautu novērst valsts un ekonomiskās drošības draudus. 2017.gadā arī turpināsies plānotais darbs pie Latvijas-Krievijas robežjoslas izbūves un aprīkošanas, kā arī sāksies darbs pie Latvijas-Baltkrievijas robežjoslas ierīkošanas.

Tāpat IeM prioritāte būs VP darba efektivitātes paaugstināšana, īstenojot VP attīstības koncepcijā minētos pasākumus, lai uzlabotu sabiedrībai sniedzamo pakalpojumu kvalitāti. Pasākumi saistīti gan ar izmeklēšanas darba organizācijas izmaiņām, gan skaidri definētu VP funkciju un veicamo pienākumu noteikšanu.

Būtiska prioritāte ir VP vecāko virsnieku otrā līmeņa augstākās profesionālās izglītības sistēmas izveide atbilstoši jaunizveidotajam profesijas standartam un izmeklētāju un operatīvo darbinieku izglītības satura un attiecīgo studiju programmu pilnveidošana.

Nākamgad arī konsekventi tiks turpināts darbs pie valsts pretterorisma spēju stiprināšanas.