Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vides dienests pārbauda Biedriņa veidoto pastaigu taku Baltezerā

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Pēc bijušā basketbolista Andra Biedriņa pasūtījuma pie Baltezera top publiska pastaigu taka, tomēr šaubas par projektu radušās Valsts vides dienestam (VVD), šovakar vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Raidījums saņēmis kāda iedzīvotāja e-pasta vēstuli ar informāciju par to, ka Baltezera krastā norit būvdarbi, kuru rezultātā it kā plānots izveidot visiem pieejamu publisku pastaigu taku.

Raidījums pārliecinājās, ka zeme pie Baltezera ūdenslīnijas ir nolīdzināta, bet projektu īsteno biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu", kuru vada Artūrs Priede, pret kuru savulaik tikusi rosināta krimināllieta par neatļautu labumu pieņemšanu lielā apmērā. Priede apgalvojis, ka pie Baltezera pirmoreiz būs pieejama publiska pastaigu taka, taču projekta īstenošanu kavējot VVD.

VVD pārstāve Marija Mileika skaidroja, ka dienestam ir bažas par to, ka teritorijā notiek zemes uzbēršana, proti, ezera krasta līmeņa paaugstināšana, tāpēc VVD vērtēs projektu, tā likumību un pieņems lēmumus, vai ļaut to īstenot.

Biedriņa advokāts Kārlis Tračums skaidrojis, ka bijušais basketbolists vēloties sakārtot Baltezera krastu un nodrošināt iedzīvotāju brīvu piekļuvi ezeram. Turpat blakus gan tapšot arī Biedriņa māja.