Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ūdrīša sieva: Notikušais ar vīru ir kā ļauns murgs

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Šis gads mūziķa Rolanda Baloža- Ūdra sievai Ilonai sācies ar īstu pārdzīvojumu. Tikai mēnesi pēc tam, kad Ilona bija kļuvusi par māmiņu abu dēliņam Bārtam, traģiskā negadījumā cieta viņas vīrs, mūziķis Rolands, kurš tautā tiek dēvēts par Ūdrīti.

Kādā janvāra svētdienas pēcpusdienā, šķērsojot ielu, "The Hobos" mūziķi Rolandu notrieca automašīna. Ar ļoti smagām traumām vīrietis tika nogādāts slimnīcā. Ārsti uzreiz Ilonu brīdināja, ka viņas vīrs var neizdzīvot, tomēr pateicoties ārstu un Ilonas pūlēm, mūziķa dzīvība tika glābta.

Ilona sarunā ar Latvijas radio "Ģimenes studiju" norādījusi, ka šobrīd, kad mājās viņai jārūpējas ne vien par mazo Bārtu,bet arī Ūdrīti, viņai īpaši bieži nesanāk izrauties no mājas. Lai gan mūziķa veselības stāvoklis uzlabojas, joprojām viņam nepieciešama aprūpe un rehabilitācija. Šobrīd mūziķis vēl nevar pastaigāt, taču spēj neilgu brīdi nostāvēt kājās. Viņš spēj pats arī paēst, taču joprojām no jauna mācās padzerties.

Mūziķa sieva arī neslēpj, ka viņai nav īpaši daudz laika, ko veltīt pašai sev. Viņai jau sen kā vairs nav laika, lai stundām stāvētu pie spoguļa un krāsotos, vai veidotu matus. Tomēr Ilona mēģina atlicināt arī kaut nelielu brīdi radošām izpausmēm, un šobrīd viņa raksta arī grāmatu.

Ilona arī neslēpj, ka šie notikumi sākotnēji likušies kā ļauns murgs, turklāt pagājis brīdis, kamēr viņa sapratusi, ka tas patiešām noticis. Mūziķa sieviete nepadevās, un cīnās gan par savu, gan sava vīra un bērna dzīvi.

Arī laikā, kad Ūdrītis slimnīcā gulējis komā, Ilona regulāri runājusies ar vīru un saukusi atpakaļ. Sieviete arī lūgusies, lai tikai būtu cerība, ka viņai tuvais un mīļais cilvēks atlabtu. Šobrīd, kad viņi jau ir mājās, pie viņiem nāk arī vairāki medicīnas speciālisti, kuri palīdz rūpēties par Ūdra veselību.

Par spīti ārstu drūmajām prognozēm Ilona nepadevās, un pateicoties sabiedrības atbalstam viņa turpināja cīņu par vīra dzīvību. Viņa arī uzsver, ka pēc notikušā saskārusies ar pozitīvo vilni no visām pusēm, turklāt ir ļoti pateicīga tiem, kuri palīdzēja un ziedoja līdzekļus mūziķa ārstēšanai.

Ilona sarunā ar "Ģimenes studiju" uzsvērusi, ka viennozīmīgi šis viss notikušais viņus padarīs par labākiem cilvēkiem, turklāt tieši viņa ir tā, kura neļauj Ūdrītim ieslīgt sevis žēlošanā, bet liek cīnīties, lai iespējami ātrāk atlabtu.