Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vēl līdz 28.decembrim Latvijas Pastā turpinās abonēšanas kampaņa

LATVIJAS PASTĀ 2017.gadam iespējams abonēt kopumā 722 preses izdevumus © Publicitātes foto

Līdz 28.decembrim Latvijas pastā turpinās preses izdevumu abonēšanas kampaņa 2017. gadam, nodrošinot Latvijā plašākās laikrakstu un žurnālu abonēšanas iespējas.

Plašāks piedāvājums un uzlabota e-abonēšanas sistēma

Latvijas pastā 2017. gadam iespējams abonēt kopumā 722 preses izdevumus, kas ir vairāk nekā 2016. gadā, kad tika piedāvāti 705 nosaukumu laikraksti un žurnāli: tostarp 52 Latvijā izdotus laikrakstus, 191 žurnālu un 57 novadu preses izdevumus, kā arī 422 ārvalstu drukātos medijus.

Ar visu Latvijas pastā abonējamo izdevumu klāstu iespējams iepazīties un abonēt Latvijas pasta interneta vietnē https://abone.pasts.lv vai pasta nodaļās, kā arī jebkurā no vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietām; pie pastniekiem; zvanot pa Latvijas pasta informatīvo tālruni 27008001, 67008001 vai izmantojot īpašo Abonementa pieteikumu, kas izplatīts kopā ar preses izdevumu abonēšanas bezmaksas katalogu.

Sevišķi izdevīga un ērta ir uzņēmuma piedāvātā bezmaksas e-abonēšanas iespēja interneta vietnē www.abone.pasts.lv. Interneta vietnē preses izdevumus, kas iekļauti Abonēšanas katalogā 2017. gadam, iespējams abonēt arī adresātiem ārvalstīs.

Preses abonēšanai pozitīva tendence

Latvijas pasta abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī, oktobrī, šogad noformēti 109 392 abonementi. Visvairāk - 47,5% no kopējā abonementu skaita - noformēti pasta nodaļās, bet klienti arvien aktīvāk izmanto e‑abonēšanas iespējas - interneta vietnē www.abone.pasts.lv oktobrī noformēti 38% abonementu.

Abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī, salīdzinot ar analogu periodu 2015. gadā, pieaudzis to abonementu skaits, kas noformēti 10 līdz 12 mēnešu periodam: no kopējā abonementu skaita šim laikposmam noformēti 87% abonementu, un tas ir par 9% vairāk.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama reģionos, kur noformēti 79% visu abonementu. Rīgā noformēti 14% abonementu, savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās - 7%.

Ne tikai Rīgā, bet arī Jelgavā piegādās līdz plkst. 8 rītā

No 2017. gada 1. janvāra laikraksti klientiem Rīgā un Jelgavā tiks piegādāti līdz plkst. 8 no rīta konkrētā izdevuma iznākšanas dienā, bet vēl 48 teritorijās piegāde tiks nodrošināta par vairākām stundām agrāk nekā iepriekš. Rīgā drukātie izdevumi jau līdz šim piegādāti minētajā laikā, bet Jelgavas pilsētā agrā piegāde no 2017. gada būs jaunums.

«Piegādes termiņi nebija pārskatīti vairākus gadus, tāpēc veicām apjomīgu pētījumu par Latvijas pasta tehniskajām, finansiālajām un cilvēkresursu iespējām preses izdevumu piegādes laika uzlabošanai. Lai piegāde varētu notikt agrāk, bija jāņem vērā virkne dažādu faktoru, kas saistīti ar Latvijas pasta loģistikas sistēmu: sākot ar konkrētu izdevumu drukas un piegādes termiņiem uz Latvijas pastu, šķirošanai nepieciešamo laiku, pasta apmaiņas transportēšanas grafikiem visā valstī un beidzot ar pastnieku maršrutu pārskatīšanu katrā atsevišķajā teritorijā. Optimizējot vairākas pozīcijas, bez ievērojamiem papildu ieguldījumiem esam atraduši iespēju paātrināt preses izdevumu piegādi vairākos desmitos pilsētu no vienas līdz pat piecām stundām,» uzsver Latvijas pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Patlaban abonēto preses izdevumu piegāde Rīgā tiek nodrošināta darbdienās līdz plkst. 8 rītā, bet lielākajās reģionu pilsētās - līdz plkst. 15. Stājoties spēkā jaunajiem piegādes termiņiem, lielākajās reģionu pilsētās piegādes laiks tiks uzlabots par vienu līdz piecām stundām. No 2017. gada 1. janvāra Garkalnē, Ķekavā un Ropažos laikraksti tiks piegādāti jau līdz plkst. 10; Baldonē, Salaspilī un Saulkrastos - līdz plkst. 11; Aucē, Dobelē, Iecavā, Inčukalnā, Lojā - līdz plkst. 12; Aizkrauklē, Balvos, Bauskā, Grobiņā, Inciemā, Liepājā, Limbažos, Mālpilī, Olainē, Raganā, Saldū - līdz plkst. 13; Ādažos, Carnikavā, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Kandavā, Krāslavā, Kuldīgā, Lielvārdē, Ludzā, Madonā, Mārupes novadā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Siguldā, Skrundā, Talsos, Tukumā, Ulbrokā, Valkā, Valmierā, Ventspilī, Zilupē - līdz plkst. 14.