Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

SOCIĀLĀS IEMAKSAS: Valdošās koalīcijas partijas trešdien sēdē izvērtējušas iespēju par minimālā sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu līmeņa atcelšanu, vienlaikus no 9% līdz 15% paaugstinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas sēdes skaidroja, ka, palielinot mikrouzņēmumu nodokļu likmi nākamajā gadā, iegūtie papildu līdzekļi tiktu novirzīti sociālajā budžetā.

NATO KAUJAS GRUPA LATVIJĀ: Pēc Spānijas lēmuma iekļauties NATO kaujas grupā Latvijā šī grupa ir pilnībā noformēta, aģentūrai LETA otrdien Briselē apstiprināja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. "Tagad pēc Spānijas lēmuma tā ir nokomplektēta - Kanādas vadītajā kaujas grupā būs Kanāda, Albānija, Itālija, Spānija, Slovēnija un Polija," sacīja Rinkēvičs. "Pašlaik Latvijas un Kanādas kolēģi intensīvi strādā ar visām šīm valstīm, lai risinātu praktiskos jautājumus, bet par grupas sastāvu vairs jautājumu nav."

NOGĀŽAS PASAŽIERU LIDMAŠĪNA: Ziņu aģentūra "Reuters" informē, ka trešdien neilgi pēc pacelšanās no radariem Pakistānā pazudusi pasažieru lidmašīna, kurā atradušies 47 pasažieri. Vēlāk noskaidrots, ka lidmašīna nogāzusies valsts ziemeļos.

"POLITICO" EIROPAS LĪDERU SARAKSTS: ASV medija "Politico" veidotajā 28 Eiropas politikas pārveidotāju sarakstā 21.vietā ierindota Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, 13.vietā ir Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, bet pirmo vietu ieņem Londonas mērs Sadiks Hans. Neviens Igaunijas pārstāvis topā nav iekļauts.

PIEAUDZIS CSN SKAITS: Šā gada 11 mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, Latvijā ir audzis ceļu satiksmes negadījumu skaits, turpretī sarucis avārijās bojā gājušo skaits, šodien Ceļu satiksmes drošības padomi informēja Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Normunds Krapsis.