Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

NECILVĒCĪGI: No patversmes paņemtu suni tur briesmīgos apstākļos

© facebook.com/ Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds"

Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds" sociālajā tīklā facebook dalījusies ar skumju stāstu par to, kas noticis ar suņuku, kurš pirms kāda laika devies uz jaunām mājām.

"Lauvas sirds" pārstāvji sociālajā tīklā facebook raksta: "Varam vainot tikai sevi,ka ne vienmēr "redzam cauri" cilvēkiem,kuri vēlas adoptēt suni. Saņēmām zvanu no Nīcas novada,ka kādam no mūsu bijušajiem iemītniekiem klājas ļoti slikti. Saimnieki,maigi sakot,par suni neliekas ne zinis.Ne ēdiens,ne ūdens,ne normāla būda,nerunājot par citām rūpēm. Sadarbībā ar Nīcas novada pašvaldības policiju,kura devās apsekot adresi,tika pieņemts lēmums suni nogādāt atpakaļ patversmē. Un tādēļ lūdzam cilvēkus neklusēt par šādiem gadījumiem.Dzīvniekiem nav jācieš cilvēku bezatbildības dēļ."

Portāls "liepājniekiem.lv" sazinājies ar Liepājas dzīvnieku patversmes vadītāju Noru Brūderi, kura pastāstījusi, ka tikai vēlāk atklājies, ka cilvēki, kuri no patversmes paņēmuši mīluli jau iepriekš necilvēcīgi izturējušies arī pret citiem zvēriņiem. Jau iepriekš konkrētājās mājās dzīvojis suns, par kuru saimnieki nav rūpējušies, tas smagi saslimis un beigu beigās iemidzināts.

Šobrīd suņuks, pret kuru saimnieki izturējušies slikti jau atkal nogādāts patversmē. Jāpiemin, ka šī ir jau otrā reize, kad suņuks no patversmes paņemts, taču nogādāts atpakaļ. Arī šoreiz suņu puikam tiek meklētas jaunas mājas.