Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Teātra kritiķe Radzobe paziņo - viņai draudējis kāds latviešu režisors

© F64

Pirmdien īstu vētru mikroblogošanas vietnē twitter sacēlusi teātra kritiķe Silvija Radzobe. Viņa savus sekotājus informējusi par kādu ārkārtas gadījumu, ko savas profesionālās karjeras laikā piedzīvojusi pirmo reizi.

Publicētajā ierakstā mikroblogošanas vietnē twitter teātra kritiķe raksta: "Pirmoreiz piedzīvoju, ka režisors zvana, sūta īsziņas, diktējot, ko un kad rakstīt par viņa izrādi, un draudot. Kaut kā tā ārkārtēji..."

Lai gan pati Radzobe nav norādījusi, kurš no latviešu režisori viņai tad izteicis draudus, twitter lietotāji nekautrējās izteikt savas versijas par iespējamo draudu autoru.

Tie, kuri izlasīja satraucošo teātra kritiķes tvītu nevairījās izteikt minējumus, ka, iespējams, šoreiz Radzobes vārdā nenosauktais režisors ir Vladislavs Nastavševs. Arī pats Nastavševs nav vairījies iesaistīties sociālajā tīklā aizsāktajā diskusijā, kurā lūdzis teātra kritiķi izbeigt nodarboties ar publisku apmelošanu. Režisors arī apstiprinājis, ka runājis ar teātra kritiķi, tomēr, lai citi varētu kritiski novērtēt, vai patiesi viņš izteicis kādus draudus, Nastavševs mikroblogošanas vietnē twitter publicējis Radzobei nosūtītās īsziņas.

Radzobes recenzija par jaunākos Nastavševa izrādi lasāma šeit