Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

VK vēl nav sagatavojusi valsts pārvaldes reformu plānu, bet tā īstenošana jau ir sākusies

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Lai gan Valsts kanceleja (VK) vēl nav sagatavojusi valsts pārvaldes reformu plānu, to īstenošana jau ir sākusies, intervijā aģentūrai LETA stāstīja Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un komunikācijas jautājumos Ieva Aile.

VK cer valsts pārvaldes reformu plānu turpmākajiem trim gadiem izstrādāt līdz nākamā gada janvāra beigām, lai to varētu apstiprināt valdībā, taču, nesagaidot tā izstrādi un apstiprināšanu, reformas jau esot sākušās.

Jau patlaban tiek īstenoti atsevišķi pilotprojekti, kas paredz dažādus jauninājumus iestāžu ikdienas darba organizēšanā. Piemēram, atbalsta funkciju centralizācijas jomā ir sākts Valsts kases īstenotais pilotprojekts par grāmatvedības centralizāciju 17 iestādēm. "Nekas nav apstājies vai negaida klasisku starta šāvienu, kad valdībā tiks pieņemts lēmums," paziņoja Aile.

Pēc Ailes vārdiem, VK apzinoties, ka turpmākos trīs gadus to sagaida ļoti intensīvs darbs un ka ne viss tiks izdarīts uzreiz. Mērķis esot plānu sākt īstenot nākamajā gadā, lai būtu redzami arī rezultāti.

Par reformu plāna īstenošanu iecerēts atskaitīties reizi gadā, kā arī sagatavot gala ziņojumu ar piedāvājumu turpmākajām reformām.

Jau ziņots, ka Valsts kanceleja ir sagatavojusi valsts pārvaldes reformu ceļa karti un aicināja sabiedrību iesaistīties tā vērtēšanās un priekšlikumu izteikšanā. Diskusijām tika piedāvāti 18 rīcības virzieni, no kuriem plānots tālāk virzīt deviņus.