Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bēgļu integrēšanu Latvijā pārņem "Patvērums "Drošā māja""

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) izsludinātajā konkursā par sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu nodrošināšanu patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu līdz 2018.gada vidum uzvarējusi biedrība "Patvērums "Drošā māja"", aģentūra LETA uzzināja SIF.

Līdz šim sociālekonomisko atbalstu patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu sniedza biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts", kas no 6.aprīļa līdz 30.novembrim pakalpojumu nodrošināja 319 personām.

"Patvērums "Drošā māja"" tiešais uzdevums būs pārņemt iesāktos darbus, kā arī turpināt un nākošos 18 mēnešus veicināt patvēruma meklētāju un personu ar bēgļa vai alternatīvo statusu pilnvērtīgu sociālekonomisko iekļaušanos un integrāciju sabiedrībā. Uz pakalpojuma uzsākšanas brīdi plānots iesaistīt divus sociālos darbiniekus un vismaz astoņus sociālos mentorus.

Piesaistītie sociālie darbinieki un sociālie mentori strādās ar patvēruma meklētāju un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu, sniedzot atbalstu personu un viņas ģimenes locekļu krīzes situācijas risināšanai un integrācijai jaunā vidē - veidos izpratni par dzīvi Latvijas sabiedrībā, palīdzēs apzināties savus resursus, saprast, kur meklēt palīdzību, saņemt atbalstu ikdienas dzīves situāciju risināšanā, piemēram, mājokļu, veselības un sociālo pakalpojumu un citos jautājumos.

Kā liecina SIF lēmums, "Patvērums "Drošā māja"" iesniegtais piedāvājums atbilda visām iepirkuma nolikumā noteiktajām prasībām un, vērtējot pēc saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma kritērijiem, ieguva augstāko punktu skaitu - 90 punktus, kamēr, piemēram, līdzšinējais pakalpojuma nodrošinātājs Sarkanais krusts saņēma 78,74 punktus. Tāpat, piemēram, Sarkanais krusts konkursā piedāvāja sociālo darbinieku nodrošināt par 1380 eiro mēnesī, bet "Patvērums "Drošā māja"" - par 1370 eiro.

Kopumā līgumcena par mentoru un sociālo darbinieku pakalpojumu nodrošināšanu bēgļiem līdz 2018.gada 31.maijam ir 666 000 eiro.