Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Tehnisku iemeslu dēļ EP nav fiksējis Vaideres balsojumu pret Krievijas propagandu

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Tehnisku iemeslu dēļ Eiropas Parlaments (EP) nav fiksējis politiķes Ineses Vaideres (V) balsojumus par trim ziņojumiem, tostarp saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju izvērsto propagandu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja deputātes birojā, minētais misēklis ir novērsts, informējot dienestus par viņas balsojumu, kas tiks atspoguļots plenārsēdes protokolā.

Jau vēstīts, ka EP deputāte Iveta Grigule (ZZS) kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku (LKS) bija nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Kā liecina balsojuma rezultāti, Grigule, Mamikins un Ždanoka ir vienīgie Latvijas pārstāvētie EP deputāti, kuri nav atbalstījuši rezolūciju, kurā EP iesaka stiprināt nelielo "stratēģiskās komunikācijas" darba grupu un vairāk ieguldīt izpratnes veicināšanā, izglītošanā, tiešsaistes un vietējos medijos, pētnieciskajā žurnālistikā un informācijas lietotprasmē.

Par minēto rezolūciju balsoja Krišjānis Kariņš (V), Artis Pabriks (V), kā arī Sandra Kalniete (V), kura jau iepriekš EP diskusijās aicināja nekavējoties un būtiski palielināt resursus, kas paredzēti šim uzdevumam, lai cīnītos pret tiem miljardiem propagandas dolāru, kurus tērē Krievijas prezidenta Vladimira Putina aģentūras. Balsojumā gan nebija piedalījusies deputāte Vaidere, kura informēja par tehnisko ķibeli, un politiķis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Rezolūciju pieņēma ar 304 balsīm "par", 179 "pret" un 208 atturoties.