Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents tiksies ar Enerģētikas drošības komisijas pārstāvjiem

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien tiksies ar Enerģētikas drošības komisijas pārstāvjiem, liecina prezidenta darba kārtība.

Sagaidāms, ka Vējonis ar komisijas pārstāvjiem tiksies Rīgas pilī no plkst.14 un pārrunās jautājumus, kas skar energoresursus, to pieejamības nodrošināšanu, tehnisko energoapgādi un enerģētikas sektora efektīvas darbības tiesisko ietvaru, kas ir ne tikai prioritārs Eiropas Savienības (ES) politikas virziens, bet arī būtisks Latvijas un Baltijas reģiona drošības jautājums.

Enerģētikas drošības komisijas, kura tika izveidota 29.aprīlī, mērķis ir Valsts prezidenta uzdevumā analizēt ar enerģētisko drošību saistītos jautājumus, sagatavot ieteikumus to risināšanai un sniegt atbalstu Valsts prezidentam Satversmē noteikto funkciju īstenošanā.

"Kopējā Latvijas enerģijas pieprasījuma apmierināšanai mums šobrīd pieejami 53% vietējo resursu. Neskatoties uz to, ka Latvija energoresursus arī eksportē, pašpietiekamības un energoapgādes ilgtspējas paaugstināšana palielinātu valsts ekonomisko un sociālo drošību. Vienlaikus Latvija kā ES dalībvalsts savas enerģētikas politikas veidošanā un lēmumu pieņemšanā nevar būt izolēta, tādēļ nepieciešama ciešāka sadarbība arī reģionālā un Eiropas līmenī," iepriekš norādīja Vējonis.

Valsts prezidents aicināja Enerģētikas drošības komisiju izvērtēt līdzšinējo Latvijas enerģētikas politikas attīstību, analizēt un sniegt priekšlikumus tās pilnveidei, lai īstermiņā, vidējā un ilgtermiņā stiprinātu enerģētikas sektoru, kā arī dotu ieguldījumu Latvijas kopējās ekonomiskās drošības uzlabošanā.

Par Enerģētikas drošības komisijas priekšsēdētāju Valsts prezidents apstiprināja enerģētikas ekspertu, bijušo enerģētikas valsts ministru Juri Ozoliņu.