Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aicina sagatavot dāvaniņas kara skartajiem bērniem

© Ekrānšāviņš

Akcijas "Zvaigzne austrumos" mērķis ir līdz 5.decembrim savākt 6000 kurpju kastes ar dāvanām sīriešu, irākiešu un sudāniešu bēgļu bērniem, kas šobrīd patvērumu atraduši Jordānijā un Ēģiptē. Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) dati liecina, ka pasaulē ir vairāk kā 10 miljoni bērnu, kas karadarbības dēļ palikuši bez mājām. ANO to nodēvējusi par lielāko humāno krīzi pēdējās dekādēs.

Kopš 21.novembra ir atvērti 45 akcijas dāvaniņu pieņemšanas punkti 25 Latvijas pilsētās visos novados - Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Saldū, Siguldā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī u.c. Dāvaniņu nodošanas vietas ir atrodamas veikalos, kafejnīcās, muzejos, bibliotēkās, grāmatnīcās, dievnamos. Pirmās 411 dāvaniņas jau nogādātas līdz Rīgai. Akcija notiek arī Igaunijā un Lietuvā. Par akciju informē arī Īrijas latviešu portāls www.baltic-ireland.ie.

Akcija atsaucību atradusi visās vecuma grupās

"Es gribu saviem bērniem iemācīt līdzjūtību, cilvēcīgumu. Kopā veidojot kastītes un runājot par karu atvērt viņu prātus uz to, kas notiek pasaulē. Iemācīt ieraudzīt, cik mums ir labi un cik mums visa ir daudz, pat tad, ja dzīvoklis vēl remontā un mantas stāv kastēs, ka savas mājas un būtt kopā ar ģimeni ir vērtība. Iemācīt būt darītājiem un, ka prieks rodas dodot, nevis tikai saņemot", saka divu bērnu māmiņa Naula Dannenberga no Cēsīm.

Priekules novada Gramzdas pamatskolas direktors Henrijs Ķeružis:

"Es domāju, ka akcija ir pozitīva. Katrs savu atsaucību ir realizējis un tur rodas tas gandarījums, ko cilvēks pēc tam sajūt. Es domāju, ka bērni sajūtas ļoti labi - pielikuši roku labam darbam. Tas ir viens mazs solis pretī personības veidošanai."

Starp akcijas dalībniekiem ir visu vecumu un sociālo slāņu cilvēki. akcijas vadītājs Pēteris Eisāns: "Mums uz info tālruni zvana arī pensionāri, lai jautātu un precizētu kā vislabāk sagatavot dāvaniņu. Pirms pāris dienām viena 82 gadus veca kundzīte, uzzinājusi par akciju, gribēja jau meklēt kastīti un apstaigāt veikalus, bet rūpīgāk iepazinusies ar akcijas noteikumiem, nopriecājās, ka var arī noziedot naudu, lai kastīti viņas vietā sagatavo akcijas brīvprātīgie palīgi"

Turpinājumu lasi nākamajā lapā