Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja amatā apstiprināta Kronberga

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Valdība šodien Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja amatā apstiprināja Valsts kancelejas Pārmaiņu vadības nodaļas konsultanti un domnīcas "Providus" bijušo pētnieci Ilonu Kronbergu.

Kā norāda Labklājības ministrijā, Kronbergai ir jurista kvalifikācija, maģistra grāds civiltiesisko zinātņu apakšnozarē un šobrīd viņa turpina papildināt zināšanas Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorantūrā Krimināltiesisko zinātņu apakšnozarē.

Tāpat viņai ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē Tieslietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas resorā, nevalstiskajā sektorā kā sabiedriskās politikas centra "Providus" vadošajai pētniecei un augstākās izglītības jomā, tostarp starptautiskos projektos zinātniski praktiskās pētniecības jomā.

Kronbergai ir arī ilggadēja pieredze vadošā amatā, strādājot Tieslietu ministrijas resorā, Latvijas Tiesnešu mācību centrā, kā arī esot vairāku Eiropas Komisijas, Šveices Konfederācijas un Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumentu finansēto projektu direktorei.

Kā ziņots, Kronbergas apstiprināšana amatā bija paredzēta jau pirms divām nedēļām, bet toreiz valdība izlēma šo jautājumu atlikt.

Jau ziņots, ka Kronbergas prioritāte jaunajā amatā būs akcenta pārnešana no sodīšanas uz problēmu savlaicīgu novēršanu.