Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tiesa apmierina prasību par preču zīmes "Lācītis ķepainītis" aizsardzību

© laima.lv

Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja prasību pret uzņēmumu "Krasnij Oktjabrj" par preču zīmes "Miška kosolapij" nelikumīgas izmantošanas aizliegumu, jo tā ir sajaucami līdzīga ar preču zīmi "Lācītis ķepainītis".

Kā aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis, šodienas spriedums ir analogs pirmās instances spriedumam un tika apmierināta AS "Orkla Confectionery and Snacks Latvija" prasība pret Krievijas AS "Moskovskaja konditerskaja fabrika "Krasnij Oktjabrj"", SIA "Krievijas saldumi", SIA "Russian Sweet" par preču zīmes reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu, preču zīmes nelikumīgas izmantošanas aizliegumu un preču ar nelikumīgu marķējumu iznīcināšanu.

Savukārt "Krasnij Oktjabrj" pretprasība par preču zīmes "Lācītis ķepainītis" reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu un negodīgas konkurences aizlieguma pārkāpumu tika noraidīta.

Tāpat no atbildētājiem par labu "Orkla Confectionery and Snacks Latvija" nolemts piedzīt tiesas izdevumus 74,80 eiro apmērā no katra, kā arī - valsts ienākumos - ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus. Savukārt "Orkla Confectionery and Snacks Latvija" lūgums par lietas vešanas izdevumu piedziņu noraidīts.

Spriedumu vēl būs iespēja pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Jau ziņots, ka pērn 30.aprīlī apgabaltiesa pirmajā instancē prasību apmierināja.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle-Sūniņa, "Laima" bija iesniegusi prasības pieteikumu par preču zīmes "Miška kosolapij" dzēšanu Latvijas teritorijā uzņēmumam "Krasnij Oktjabrj", jo šī preču zīme ir sajaucami līdzīga ar "Laimas" reģistrēto preču zīmi "Lācītis ķepainītis".

Ņemot vērā to, ka "Laima" pēc reorganizācijas izslēgta no Uzņēmumu reģistra, lietā mainījās prasītājs, kas tagad ir "Orkla Confectionery & Snacks Latvija".